• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teri: Povucite "osmicu" u čast Lamparda!

Nisu samo navijači Čelsija u nevjerici zbog odbijanja kluba da ponudi legendarnom Franku Lampardu produžetak saradnje.

  Teri: Povucite "osmicu" u čast Lamparda!  Izvor: MONDO

I kapiten "plavaca", dugogodišnji Lampardov saigrač i takođe legendarni igrač kluba iz zapadnog Londona, Džon Teri, priznaje da je nesrećan zbog cijele sage koja će se najvjerovatnije završiti Lampardovim odlaskom sa "Stamford Bridža".

Prema sadašnjem ugovoru, 33-godišnji Lampard će na ljeto biti slobodan igrač, a nije nemoguće da već ove zime od iz kluba za koji je dao 191 gol u svim takmičenjima od kada je pre 11 i po godina došao iz rivalskog Vest Hem Junajteda.

Na svom Instagram profilu, Teri je objavio sliku na kojoj drži trofej zajedno sa Lampardom i koju je potpisao: "Očajan u nepoštovanju. Trebalo bi da povučemo Broj '8' iz poštovanja prema Lampu", sve uz "haš" tagove: heroj, srce tima, legenda, gol-mašina, prijatelj.

Ipak, menadžer Čelsija Rafael Benitez, koji sve češće izostavlja Lamparda iz startne postave, rekao je da je iznenađenjen Terijevim postupkom, zbog kojih je nekolicini ljudi u klubu bilo neprijatno. Teri je kasnije povukao komentar sa svog naloga na Instagramu, dok je slika ostala.

"Igrači imaju svoja osjećanja, ali u isto vrijeme, moraju da prevaziđu svaku situaciju kao profesionalci i tako se ponašaju na terenu. Nisam znao za tu poruku. Iznenađen sam bio kada su mi prenijeli. Znamo da moramo da se izborimo sa ovom situacijom".

Trag koji je Lampard ostavio u Čelsiju je neizbrisiv, ali teško je očekivati da će i uz Terijevu podršku on ostati u klubu zauvijek, kao što to nije bio slučaj ni sa Raulom Gonzalesom u Realu, ni sa Alesandrom Del Pjerom u Juventusu. Ipak, ima i drugačijih primjera, a to su Rajan Gigs i Pol Skols u Mančester Junajtedu, Stiven Džerard u Liverpulu (kojem će biti ponuđen novi dugoročni ugovor), Frančesko Toti u Romi, Havijer Zaneti u Interu...

Sve i da puste Lamparda da ode pred kraj karijere, to vlasnike i čelnike Čelsija neće spriječiti da povuku njegov broj, što je u svijetu fudbala najveće priznanje koje klub može da ukaže igraču. U Engleskoj i Evropi se tako nešto teško zarađuje, ali slučajevi nisu rijetkost.

Vest Hem Junajted povukao je iz upotrebe broj '6' u čast Bobija Mura, Milan broj '3' u čast legende Paola Maldinija, Ajaks broj '14' zbog svega što je postigao Johan Krojf... Klubovi nisu povlačili brojeve samo zbog učinka igrača, već i zbog njihovih tragičnih sudbina, pa tako u Mančester Sitiju niko ne može da nosi '23' zbog prerano preminuloga Marka-Vivijena Foa.

Konkretno u Čelsiju - nema povučenih brojeva, ali se '25' nije našla ni na jednim leđima od kada je Đanfranko Zola napustio klub 2003. godine, pa navijači smatraju da je to prećutna počast omalenom Italijanu. Širom svijeta, na "top" nivou, postoji preko 100 dresova koji su povučeni iz upotrebe, a ovaj trend najrasprostranjeniji je u Meksiku.

U srpskom fudbalu, Crvena zvezda povukla je iz upotrebe broj '12' u čast navijačima, koje u klubu smatraju svojim metaforički rečeno 12. igračem.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC