• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Nemoguće je pobijediti ih...

Ovo što fudbalerima Mančester Junajteda polazi od noge ove sezone ili će im donijeti sve moguće trofeje ili će im se žestoko obiti o glavu.

  FA KUP: Nemoguće je pobijediti ih...  Izvor: MONDO

Ponovo su se izvukli u nadoknadi vremena.

Minut, dva, možda tri dijelilo je fudbalere Vest Hem Junajteda od najvećeg iznenađanje ove subote, predviđene za treće kolo FA kupa, ali tako nisu mislili Rajan Gigs i Robin van Persi. Neuništivi veteran poslao je fenomenalan pas dug preko 40 metara do najubitačnijeg napadača u Engleskoj, koji je u punom trku primio loptu levom nogom, dao sebi for i onda savladao Jusija Jaskelainena, slabijom, desnom nogom!

Pravo nitkud - 2:2!

Igraće se repriza, ali na "Old Trafordu", gdje će četi Sema Alardajsa biti mnogo teže da naprave podvig i izbace moćnijeg rivala.

Junajted je poveo na balončićima prekrivenom "Apton Parku" poslije lijepe akcije i asistencije Havijera Ernandeza, za Toma Kleverlija, koji se pojavio nečuvan na drugoj stativi i fudbalski, iz prve, desnom nogom pogodio dalji Jaskelainenov ugao.

Igrao se tada 23. minut i sve je ličilo da će Junajted kao i 2003. godine, u posljednjem FA kup odmjeravanju snaga sa Vest Hemom, ponovo biti ubjedljiv. Tada je u Mančesteru bilo 6:0.

Ali... Pojačani svojim "djetetom" sada veteranom Džoom Kolom, domaći su igrali hrabro, sa dosta snage u duelima, visokim loptama, uz gurku i ragbi pozicioniranje. Takav pristup donio im je izjednačenje.

Junak je bio Džejms Kolins, koji je u 27. minutu postigao svoj prvi gol od povratka u Vest Hem. Asistent bio je upravo Kol koji se prije nekoliko dana vratio u klub u kojem je ponikao iz Liverpula. Centaršut sa desne strane i trzaj glavom snažnog Kolinsa. David De Hea je mogao samo da gleda - 1:1.

A, onda poslije nekoliko promašenih šansi Junajteda, opet Kolins. Opet asistent Kol. Ma, gotovo identična situacija - centaršut s lijeve strane, visok skok Kolinsa i opet nemoćni De Hea.

Englezi su već imali spremne naslove "Blizanci JC izbacili Junajted" (JC od James Collins i Joe Cole), ali... Dogodio se RVP.

Čovjek koji je u nadoknadi vremena upropastio Mančester Siti na "Itihadu", golom iz slobodnjaka, postigao je 20. gol u sezoni i to na majstorski način. A, majstor i jeste, baš kao i Gigs koji ga je u beznadežnoj situaciji pronašao teledirigovanim pasom.

Alardajsu je bilo jasno da ovaj gol znači verovatno i ispadanje kada bude zakazana repriza.

Do daljeg skor ova dva kluba u svim takmičenjima biće: 57-24-42 u korist Mančester Junajteda, uz podatak da je pre ovog susreta Mančester dobio osam od devet duela.

Vest Hem je osvajao FA kup 1964, 1975. i 1980. godine, dok je u Junajtedovim vitrinama 11 ovakvih pehara, ali nijedan od sezone 2003/04. Pet od tih 11 trijumfa u FA kupu osvojeno je od 1986. godine kada je došao i dalje aktuelni ser Aleks Ferguson.

Pročitajte izvještaje sa ostalih utakmica FA kupa odigranih u subotu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Jedva remi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC