• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reklama koja je podijelila Englesku!

Navijači Mančester Junajteda i Liverpula poludjeli su zbog vešte reklame "Ševrolea".

  Reklama koja je podijelila Englesku!  Izvor: MONDO

Svjesni da je svaka reklama dobra reklama, pa i ona koja je naišla na osude sa obje strane, uoči najvećeg engleskog derbija Mančeter Junajted - Liverpul, stručnjaci američkog proizvođača "Ševrole" odlučili su se za hazarderski potez.

Snimili su reklamu gdje asovi dva najtrofejnija engleska kluba, čiji se navijači ubjedljivo najviše mrze na Ostrvu, izgovaraju identičan tekst, u isto vrijeme, a da polovinu lica čini igrač Junajteda, a drugu polovinu fudbaler Liverpula.

Rizično.

Ali, efikasno.

Ova reklama je hit u Engleskoj, o njoj pišu i mediji, a u komentarima na YouTube - logično - vodi se žestoka rasprava između jednih i drugih. Nije li uspjela? Iako mnogi poručuju da "ševrole" nikada neće kupiti, marketing služba američkog proizvođača je ubola u metu.

A, šta izgovaraju igrači? Zanimljiv tekst koji važi i za jedne i za druge. I to je poenta ovog derbija. U isto vrijeme govore Rajan Gigs i Džordan Henderson, potom Rio Ferdinand i Džo Alen, Robin van Persi i Glen Džonson, odnosno Pol Skols i Džondžo Šelvi.

Tekst? Veoma upečatljiv, koji bi u slobodnom prevodu izgledao ovako:

"Igram za najveći klub na svijetu. Klub osnovan prije više od sto godina".

"Naš stadion je mjesto gdje se noću događa magija - gdje su rođeni heroji i gdje snovi postaju stvarnost".

"Tu moje srca kuca najjače. Zbog pjesme tribina koje su cijele u crvenoj boji. Zbog hora od hiljada ljudi koji nas diže u visine".

"Osvajali smo lige Engleske i Evrope. Naš grad staje kada god igramo".

"Naša veličina inspirisala je naše rivale da i se i sami bore jače i ostvaruju veće rezultate. Sada je vrijeme da se to upiše u zaostavštinu".

"Svi ćemo zajedno ispisati sljedeću epizodu - jer naša srca kucaju za nejveći klub na svijetu".



Veoma vješto, sa sve pitanjem: "Šta te vozi?". Jer, i iz ugla navijača Junajteda i iz ugla navijača Liverpula - sve gore napisano apsolutno se podudara sa onim što u sebi, subjektivno, misle.

"Sada ni jedni, ni drugi neće voziti 'ševrjle', nikada više", jedan je od komentara, a slično razmišlja i neko ko je napisao: "Ova reklama samo je polovično tačna".

Ali, ima i onih koji su svjesni veličine najvećeg rivala: "Ovo su dva najveća kluba u Engleskoj i čemu uopšte potreba raspravljati se koji je veći? Uživajte u činjenici da će dva najuspješnija kluba u istoriji Engleske, koji su osvajali Evropu, uskoro odigrati novi derbi. Zaboravite na mržnju i ljutnju, fudbal je više do toga".

Amin.

Mančester Junajted u međusobnim utakmicama u prvenstvu vodi: 62-44-53. U titulama je od pretprošle sezone 19:18 za Junajted, iako je u jednom trenutku bilo 18:7 za Liverpul, ali je onda uslijedio period od više od dve decenije bez titule na "Enfildu" i potpuna dominacija Junajteda sa 12 osvojenih titula u posljednjih 20 sezona.

U FA kupovima, Junajted ima prednost od 11:7, ali u Liga kupovima je 8:4 za Liverpul. Ono gdje navijači "redsa" imaju priliku da potkačinju rivale iz Mančestera je Evropa. Liverpul je pet puta bio prvak Evrope, Junajted tri puta, Liverpul je tri puta osvajao Kup UEFA, Mančester nijednom, ali Junajted ima jedan trijumf u Kupu pobjednika Kupova.

Ova dva kluba na domaćem i internacionalnom nivou osvojila su 119 trofeja!

A, možete li da zamislite da neko na ovaj način upari Crvenu zvezdu i Partizan? Uh, kakve bi to samo reakcije bile...

Pogledajte reklamu...

(N. J. - MONDO, foto: YouTube printscreen)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC