• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kontroverzna pobjeda Lacija

Kaljari vodio u Rimu, a poslije izjednačenja dosuđen je sporan penal za Lacio u 83. minutu zbog čega su isključena dvojica igrača gostujućeg tima.

  SERIJA A: Kontroverzna pobjeda Lacija  Izvor: MONDO

Trebalo je da bude rutinski.

Lacio je utakmicu 18. kola Serije A protiv Kaljarija na "Olimpiku" dočekao kao potpuni favorit, tim sa pet pobjeda i dva remija u posljednjih sedam mečeva, prvi pratilac lidera Juventusa. U goste je stizala ekipa sa najgorom formom u ligi - pet uzastopnih poraza!

Ali... Umalo da se prekinu obje serije.

Lacijali su "obijali" bravu na golu tima sa Sardinije punih sat vremena, prije nego što je u 61. minutu sevnula kontra iz koje je često seljeni Marko Sau postigao pogodak i doveo svoj tim u vođstvo. Na kraju - ipak - pobjeda Lacija poslije burnih scena između 83. i 86. minuta.

Lacio - Kaljari 2:1 (0:0), uz penal za domaće i dva crvena kartona za goste.

Pri vođstvu Kaljarija od 1:0, prvo je izjednačenje domaćinu doneo Francuz Abdulaj Konko, defanzivac koji je postigao prvi gol za Rimljane od kada je prije godinu i po dana došao iz Đenove.

I onda presudni trenutak. U 83. minutu golman gostiju Mikele Agaci (mada on voli da ga zovu Majkl) oborio je Miroslava Klosea u kaznenom prostoru zbog čega mu je, uz dosuđen penal, sudija Danijele Orsato pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

To je do te mjere iznerviralo vezistu Kaljarija Andreu Kosua, koji je žestoko izvrijeđao Orsata pa je dobio direktan crveni karton i ostavio svoj tim sa devetoricom na terenu, u trenutku kada protivnik treba da izvede najstrožu kaznu, pet minuta prije kraja.

Kada se gužva raščistila i dvojica isključenih otišla u tunel, pozajmljeni igrač Udinezea i povremeni reprezentativac Italije Antonio Kanderva namestio je loptu "na kreč" i salvadao rezervistu na golu gostiju, srpskog golmana Vladu Avramova - 2:1 i nova pobjeda Lacija, koji je sada prišao na pet bodova zaostatka u odnosu na Juve, ali s tim da "Stara dama" u nedjelju igra protiv Sampdorije kod kuće.

Agaci je prvu opomenu dobio zbog odugovlačenja poslije izjednačenja domaćih, a Kosu je bio kivan na Orsata smatrajući da je Kloseov pokušaj da postigne pogodak kod dosuđenog penala već uveliko propao kada je došlo do kontakta i da je stoga faul bio nepostojeći.

Naime, Klose je stigao prije lopte od Agacija i uputio udarac koji je išao preko gola, a tada je došlo do sudara njih dvojice, što je prema Orsatovoj proceni bilo za penal.

Sumnjivo.

Inače, ovo je 12. uzastopni meč u ligi između Lacija i Kaljarija bez remija, uz osam pobjeda Rimljana. Poslednji poraz ekipa Vlade Petkovića doživela je rano u novembru, na Siciliji, kada je Katanija bila daleko bolji rival - 4:0. od tada 6-2-0. Na drugoj strani, ekipa Iva Pulge doživjela je šesti uzastopni poraz i oni su u najlošijoj formi u Italiji.

Lacio je možda stigao do pobjede na kontroverzan način, ali je bio potpuno dominantan tim i do vođstva gostiju imao dva pogođena okvira gola. Kaljari je imao samo jednu pravu šansu na utakmici, kada je u 18. minutu defanzivac Lacija Andre Dijaš izbacio loptu sa gol-crte.

Zanimljivo, u odnosu sezonu 1999/2000 kada je "Dream team" Lacija sa Svenom Goranom Eriksonom na klupi i gomilom velikih zvijezda na terenu, osvojila titulu prvaka - takođe su "nebesko plavi" imali 39 bodova poslije 19 kola.

REZULTATI 19. KOLA:

Katanija - Torino 0:0

Lacio - Kaljari 2:1 (0:0)
/Konko 79, Kanderva pen 86 - Sau 62/

U nedelju:

Udineze - Inter (12.30)
Kjevo - Atalanta (15.00)
Fiorentina - Peskara
Đenova - Bolonja
Juventus - Sampdorija
Milan - Sijena
Parma - Palermo
Napoli - Roma (20.45)

TABELA: Juventus 44, Lacio (+1) 39, Fiorentina 35, Inter 35, Napoli 34, Roma 32, Milan 27, Parma 26, Katanija (+1) 26, Udineze 24, Atalanta 22, Kjevo 21, Torino (+1) 20, Bolonja 18, Sampdorija 17, Peskara 17, Kaljari (+1) 16, Palermo 15, Đenova 14, Sijena 11.

*napomena: zbog učešća u nameštanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova, Napoliju i Atalanti oduzeta su dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC