• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Čelsi otpisuje, Čelsi potpisuje

Uprava šampiona Evrope definitivno će tokom ljeta zahvaliti Frenku Lampardu na saradnji. Bori se za potpis veziste Metalista, Brazilca Taisona.

 PIJACA: Čelsi otpisuje, Čelsi potpisuje  Izvor: MONDO

Frenk Lampard (34) broji posljednje dane u Čelsiju.

Iskusni vezista napustiće "plavce" poslije 12 godina i tri osvojene titule šampiona Engleske.

Tu informaciju potvrdio je njegov menadžer, obrazloživši da klupsko rukovodstvo ne želi da mu ponudi produžetak ugovora, koji ističe na ljeto.

"Čelnici Čelsija saopštili su tu odluku Frenku tokom Svjetskog prvenstva za klubove u Japanu i potvrdili poslije pobjede nad Evertonom (30. decembra) da mu ni pod kojim okolnostima neće ponuditi novi ugovor. Od tada se ništa nije promijenilo", rekao je menadžer Stiv Kutner.

Iako je proteklih nekoliko dana na stranicama engleske sportske štampe postojala nada da će Lampard i klub ipak početi pregovore o novom ugovoru, to se nije dogodilo.

Čak su i navijači proteklog vikenda pjevali "potpiši ga, potpiši ga" i tako slavili ulazak veziste u klupsku istoriju prema broju postignutih golova (193). Međutim, uprava ne misli kao i tribina.

Šansu da dovedu Lamparda iza ugla iščekuju Los Anđeles Galaksi, Mančester junajted i Arsenal, ali svima otežava posao njegova odluka da ne mijenja klub do ljeta.

"Frenk je morao da prihvati odluku rukovodstva i samo želi da nastavi da igra za Čelsi. Takođe, cilj mu je da završi sezonu što je uspješnije moguće, u dresu kluba koji voli", podvukao je menadžer.

Međutim, "plavci" rade i na dovođenju igrača.

U ponedjeljak ujutro ostrvski mediji prenijeli su informaciju da je Čelsi dogovorio dolazak veziste Metalista - Taisona (24).

Jedan od najboljih ugrača ukrajinske lige igra za klub iz Harkova od 2010. godine, kada je doveden iz rodnog Brazila za 16,3 miliona evra.

Ponikao je u Internasionalu, uz aktuelnog vezistu "plavaca" Oskara, koji bi mogao da ubrza njegovo navikavanje na život u Londonu.

Međutim, još nije definitivno potvrđeno da će još jedan Brazilac obući plavi dres šampiona Evrope, pošto se za njegov potpis na ugovoru bori još jedan engleski klub. Još neimenovan.

Aktivan je i Arsenal.

Italijanski novinari prenijeli su u nedjelju uveče vijest da su "tobdžije" glasno istakle želju da dovedu napadača Napolija Edua(rda) Vargasa.

Ništa više od te "sirove" informacije nije poznato, pa ostaje da sačekamo i vidimo da li će i kako Arsen Venger pojačati najistureniju liniju svog tima još jednim centarforom.

Vargas je rođen 1989. godine u Čileu, ponikao je u tamošnjoj Korbeloi, pa Universidadu. U Italiju je stigao krajem 2011. godine, za 14 miliona evra.

U plavom dresu Napolitanaca odigrao je 28 utakmica i postigao tri gola, a za seniorski nacionalni tim nastupa od 2009. godine - na 15 utakmica dva puta je savladao protivničkog golmana.

(MONDO, foto: Guilver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC