• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Ovo nije bila moja najbolja godina

As Barselone u 2012. je postigao rekordan 91 pogodak za klub i reprezentaciju, ali ističe da se osjećao bolje kada je ekipa osvajala trofeje.

 Mesi: Ovo nije bila moja najbolja godina Izvor: MONDO

Barselona u prošloj godini nije uspjela da odbrani evropski, ni španski tron. Svrgnuli su je Čelsi, odnosno Real Madrid, a kao utešna nagrada ostao im je Kup kralja.

To nije bilo dovoljno da Lionela Mesija učini srećnim, iako je 91 golom u kalendarskoj godini potukao rekord Gerda Milera, star tačno četiri decenije!

"Mnogo više me zanimaju timska od individualnih priznanja. Bilo je godina kada je Barselona osvojila više trofeja nego 2012, one su bile bolje i za mene", rekao je Mesi u Cirihu, gdje je za ponedjeljak uveče zakazano svečano proglašenje najboljeg fudbalera, trenera i idealnog tima svijeta za prošlu godinu.

Iako ne može da pobjegne od poređenja sa Kristijanom Ronaldom, Mesi je istakao da se njih dvojica ne takmiče jedan protiv drugog.

"Mi igramo za svoje timove najbolje što možemo. Cilj nam je da doprinesemo osvajanju trofeja, on u Realu, ja u Barseloni. Sve vrijeme pokušavamo da budemo još bolji... I to je sve".

Kao kapiten Argentine, Mesi je imao pravo da glasa za trojicu najboljih u preliminarnom izboru (23 igrača), iz kojeg su se u najuži krug kandidata za "Zlatnu loptu" izdvojili on, Ronaldo i Andres Inijesta.

"Glasao sam za Ćavija, Inijestu i Kuna Aguera, jer su sjajni fudbaleri, sa kojima sam veoma blizak. Ali, naravno da i Kristijana smatram jednim od najboljih na svijetu", dodao je napadač Barse.

Njemu bi ova "Zlatna lopta" bila četvrta uzastopna, dok su Brazilac Ronaldo i Francuz Zinedin Zidan po tri puta proglašavani najboljim na svijetu, ali nijedan tri godine zaredom.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC