• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Teško je kad se vratiš ovdje

Trener Partizana rekao za "Kurir" da prije povratka iz Južne Afrike nije bio svjestan da se u Srbiji velika većina građana bori za goli život.

  Vermezović: Teško je kad se vratiš ovdje  Izvor: MONDO

Vladimir Vermezović smatra da je fudbal u Srbiji pao na niske grane i da u najboljem slučaju stagnira, dok u cijeloj Evropi ide naprijed.

"Igrači razmišljaju samo o tome kako će da odu. Teško je raditi nešto što te ne ispunjava i ja ih razumijem", rekao je Vermezović dnevnom listu "Kurir".

On je po odlasku iz Partizana, oktobra 2005, nekoliko godina bio bez angažmana, da bi 2009. otišao u Južnu Afriku i tamo nepune tri sezone trenirao ekipu Kajzer Čifs.

Ljetos se nije mnogo dvoumio kada su mu Dragan Đurić i Ljubiša Tumbaković ponudili da se vrati u Humsku 1. Problemi koje je tokom jeseni imao u radu, ali i u privatnom životu ("napad" navijača Crvene zvezde sprejevima), učinili su da se pokaje zbog takve svoje odluke.

"Prijatelji su mi govorili da je situacija ovdje loša i bio sam glup što im nisam povjerovao. Ranije sam dolazio samo na odmor i uživao, ali kad se definitivno preseliš, shvatiš da je sve u kolapsu. Velika većina građana se bori za goli život. Da sam to znao, ne bih dolazio".

Vermezović zato saosjeća sa selektorom Srbije, Sinišom Mihajlovićem.

"Tek on ne može da se privikne na sve ovo, poslije toliko godina života u Italiji".

Kao jedan od problema srpskog fudbala izdvojio je činjenicu da se Srbi uglavnom dijele na navijače Partizana i Crvene zvezde.

"Pored toga što nemaju način da zadrže najbolje igrače, klubove koči odsustvo lokal-patriotizma. Partizan i Zvezda imaju mnogo navijača u svim gradovima, dok u Engleskoj svaki dio grada ima svoj klub i nema šanse da ljudi navijaju za nekog drugog. Ipak, priznajem da mi se dopada način na koji rade Vojvodina, Jagodina, Sloboda, Rad... Ništa ne može preko noći".

Vermezović je priče o njegovim lošim odnosima sa igračima, kao i potencijalnom štrajku pred meč Lige Evrope sa Rubinom nazvao "neistinama".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC