• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Romantičari" krenuli bez Grbića

OFK Beograd počeo zimske pripreme bez Petra Grbića, svog najboljeg igrača u prvom dijelu sezone.

 "Romantičari" krenuli bez Grbića  Izvor: MONDO

Sa prvim većim januarskim snijegom na pomoćni teren Omladinskog stadiona istrčali su i fudbaleri OFK Beograda. Praćeni stručnim štabom trenera Zorana Milinkovića i članovima rukovodstva prvi put su trenirali od kraja jesenjeg dijela prvenstva.

Novogodišnje praznike dočekali su na devetoj poziciji tabele Jelen Superlige. Visokoj, ako se uzme u obzir njihov loš početak sezone i činjenica da su tek početkom oktobra ostvarili prvu pobjedu.

Kraj jeseni odigrali su na visokom nivou, dva puta pobijedili Crvenu zvezdu, nanizali četiri uzastopne prvenstvene pobjede i plasirali se u polufinale Kupa Srbije, gdje će im rival biti Vojvodina.

Stoga nije potrebno posebno isticati koje takmičenje će biti prioritetno za plavo-bijele u nastavku sezone.

"Dobra forma je nešto što bi trebalo da pravimo kroz pripreme. Moramo da vodimo računa o svakom sljedećem danu. Ova generacija ima znanje i mogućnost da radi i da stvori rezultat. Gdje je naš domet? To ćemo da vidimo, vjerujem da ćemo sa ovim momcima napraviti najbolje moguće stvari za ovaj klub", rekao je Milinković uoči treninga, u prisustvu predstavnika rukovodstva kluba, među kojima su igračima pobjede poželjeli potpredsjednici Momčilo Minić i Dragoljub Lekić.

Na pomoćnom terenu stadiona kraj Bogoslovskog fakulteta nije bilo Petra Grbića, najboljeg igrača "romantičara" u finišu prvog dijela sezone. Crnogorac ugovorom vezan za Olimpijakos nije se pojavio na okupljanju zbog pregovara sa matičnim klubom, iako postoji velika šansa da i u drugom dijelu sezone igra na Karaburmi.

Milinković nije prozvao ni Dragana Bogavca (u dogovoru sa Beogradom dobio dozvolu da traži novi angažman), kao ni bolesnog Nemanju Milića i opravdano odsustnog Ekvadorca Augusta Batiohu (u petak dolazi iz domovine).

Sportski direktor Zoran Lončar potvrdio je u razgovoru za MONDO da je klub aktivan uoči početka prelaznog roka i spreman za odlaske, ali i dolaske igrača.

"Za sad je jedino otišao (Miloš) Žeravica, na šestomjesečnu pozajmicu u Ferencvaroš. Nikola Matek je napustio klub po isteku ugovora i nemamo potvrđenu informaciju gdje je nastavio karijeru... Ekipa je na okupu, izuzev nekoliko igrača, među kojima je i Grbić, koji je trebalo da dođe. Još razgovara sa Olimpijakosom i vjerujem da će biti pronađeno najbolje rješenje i za klub i za njega", rekao je on.

Pregovara se i oko odlazaka Nemanje Nikolića i Milana Rodića.

"Sigurno je da bismo tim odlascima bili značajno igrački oslabljeni. Međutim, isto tako je činjenica da bi nam ta sredstva veoma značila. Spremni dočekujemo početak prelaznog roka i znamo koga ćemo eventulano dovesti. Ne želimo da gomilamo igrače u ekipi", dodao je Lončar.

"Romantičari" će u Beogradu trenirati do 20. januara, a dan kasnije otputovaće u Bečiće, gdje će raditi deset dana. Potom će kratko opet boraviti u glavnom gradu, dok će već 4. februara otići će u Antaliju, gdje će se spremati do 17. februara.

Takmičenje u Jelen Superligi biće nastavljeno deset dana kasnije, a Milinkovićeva ekipa u prvom "proljećnom" kolu gostuje Donjem Sremu.

Ipak, svi na Karaburmi žive za 13. mart, kada će odigrati prvi polufinalni duel Kupa sa Vojvodinom na novosadskom "Karađorđu". Revanš je zakazan za 17. april.

(M. Šolak - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC