• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Prilika za mlade "lavove"

Otišli Moreira, Bojović, Stevanović, Grin, Vulićević (verovatno)... Vignjević: "Mnogi se nude Vojvodini, ali nas zanima samo kvalitet".

 VOJVODINA: Prilika za mlade "lavove"  Izvor: MONDO

Velike promjene u novosadskoj Vojvodini u samo mjesec dana. Kako u igračkom kadru, tako i u upravi.

Predsjednik Ratko Butorović je poslije jesenje polusezone smijenio cjelokupni sportski sektor i raspisao konkurs za novog sportskog direktora i na novogodišnjem koktelu najavio da će cilj Vojvodine biti da podmladi ekipu i pruži šansu svojim izdancima.

Naravno, uz napad na trofej u Kupu Srbije.

U srijedu, 9. januara, Nebojša Vignjević je okupio igrače na "prozivci" za proljećni dio sezone. U Vojvodini više nema Almamija Moreire (Salamanka), Miloša Bojovića (otišao u Grčku) i reprezentativca BiH Miroslava Stevanovića, koji je iznenadio cjelokupnu fudbalsku javnost prešavši u Sevilju.

Ne računa se više na Holanđanina Seržinja Grina, koji nije odigrao ni epizodu u klubu, kao ni na štopera Danijela Mojsova, koji nije ni igrao jesenas, a sprema se i rastanak sa dosadašnjim kapitenom Miroslavom Vulićevićem.

Postoji i interesovanje za Abubakara Oumarua, ali u Vojvodini, za sada, nisu zadovoljni nijednom ponudom. Isto važi i za štopera Branislava Trajkovića.

"Za Vojvodinu, ali i za srpski fudbal uopšte, velika je stvar odlazak Stevanovića u klub kao što je Sevilja, u ligu svjetskog i evropskog prvaka, gdje se nalaze vjerovatno dva najbolja tima na svijetu. Takođe, smatram da će Stevanovićev put do Sevilje biti i odlična poruka ostalim igračima, pogotovo mlađim, kako se dolazi do takvog transfera, jer svi vrlo dobro znamo kakav je on i fudbaler i momak", izjavio je Vignjević novinarima u Sportskom centru "lala".

Ono što je Vojvodini potrebno u igračkom smislu sada su desni bek (zbog odlaska Vulićevića), igrač na mjestu Stevanovića (igrao uglavnom na desnoj strani veznog reda), napadač, kao i, kako je rekao Vignjević, jedan "kreativniji igrač na sredini terena".

On je rekao da se Vojvodini svakodnevno nude mnogi igrači, ali da Vojvodina ima visoke zahtjeve i da mogu da dođu samo oni "koji to svojim kvalitetom zaslužuju".

"Svi nude neke video klipove, ali mi tako ne poslujemo. U Vojvodini nije lako igrati, zato vrlo pažljivo biramo i nećemo da ponovimo neke greške iz prethodnog perioda, pogotovo što od novajlija očekujemo i da pomognu u razvoju igračima iz naše omladinske škole", rekao je Vignjević.

Dakle, oslanjanje na sopstvene snage biće glavni kurs Novosađana. Treba pomenuti i da je Aleksandar Katai produžio ugovor sa Vojvodinom za još šest mjeseci.

Kao igrače koji su iskoristili šansu Vignjević je naveo Radoju, Poletanovića i Ađurua, ali je istakao da svi imaju prostor za napredak. I Abubakar i Trajković, a pogotovo Vuk Mitošević, za koga je naglasio da je "pružio otpor napredovanju".

"Sa njim sam imao više razgovora. Navodio je neke razloge za svoju slabiju igru, ali to za mene nije prihvatljivo, jer profesionalac sebi ne smije da dozvoli da stvari sa strane toliko dugo utiču na njega", dodao je Vignjević.

Vojvodina će do 1. februara trenirati u Novom Sadu, a potom odlazi u Antaliju, gdje će odigrati šest mečeva (Pjunik, Polonija, Rapid, Žilina, Lokomotiva iz Tbilisija i još jedan rival).

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC