• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Do deblokade računa još 3,5 miliona

Potpredsjednik FK Crvena zvezda kaže da je glavni cilj nove Uprave deblokada računa, koja je značajno umanjena.

 Čović: Do deblokade računa još 3,5 miliona  Izvor: MONDO

Analiza finansijskog poslovanja Crvene zvezde od 2006. do 2012. godine, koju je krajem decembra predstavila Radna grupa, pokazala je da se klub iz Ljutice Bogdana nalazi u dugu od 48,5 miliona evra.

Taj dug je, po riječima potpredsednika Nebojše Čovića, umanjen za oko dva miliona, a glavni cilj nove Zvezdine uprave trenutno je deblokada računa.

"Moramo da deblokiramo račun. Krenuli smo sa 13,5 miliona evra i došli smo na tri i po. Slobodno nemojte da se plašite kada 'prozivate' i banke. Mi ćemo vam dati uvijek tačne podatke, a i dali smo vam, neuobičajeno za ove prostore, kompletnu analizu šta se u Zvezdi dešavalo od 2006. do 2012. godine", rekao je Čović novinarima na "Marakani" poslije sastanka sa igračima koji su u srijedu počeli pripreme za nastavak sezone.

Potpredsjednik crveno-bijelih je rekao da bi blokada računa mogla uskoro da bude još više umanjena.

"Nemam današnji izvještaj, ali mislim da je blokada računa pala na ispod 3,5 miliona evra. Ukoliko bi Eurobanka i Marfin banka skinule dobar dio blokade, blokadu bi prepolovili, a potom ako Borac Čačak i Sloboda Užice prihvate da u nekoliko rata izmirimo naše obaveze, mi bismo imali skoro potpuno sklonjenu blokadu, s tim što obaveze prema državi, koje iznose 12 miliona dinara, moraju da budu izmirene. To moramo da platimo", naglasio je Čović.

On je obećao da kada račun bude deblokiran, više neće ulaziti u blokadu, a izrazito kritički govorio je o Univerzal banci, koja od Zvezde potražuje više od 12 miliona dinara.

"Kada račun bude deblokiran, pravo da vam kažem neće više lako ući u blokadu. Naravno očekujemo i od ove egzotične, čudne, neobične Univerzal banke da nam skine 12 i nešto miliona dinara proisteklih iz nekakvih kamata, jer u toj banci je stajalo 620.000 evra u depozitu para Mere Invest, pa su nas blokirali, a kad smo im objasnili da to nije po zakonu, nego neka se naplate od jemca, onda su shvatili, ali zadržali nam kamatu. Kao da nisu imali kamatu na 620.000 evra. Čiji je to ćar u toj banci da FK Crvena zvezda bude u blokadi? Ko uživa u tome?", upitao je Čović.

Čović je kazao da su crveno-bijeli blizu dogovora sa Eurobankom i da tokom dana očekuje odgovor i od Marfin banke.

"Isto tako vi očekujte da ćemo u narednih nekoliko dana objaviti koliko smo para dali bankama po osnovu naknade za kredite, po osnovu kamata, po osnovu otplaćenih glavnica i po osnovu zateznih kamata. Bićete iznenađeni da se radi o pristojno velikim parama. Nije Crvena zvezda ovca za šišanje, bez obzira što bankari uvijek mogu da kažu 'mi vas nismo terali da uzmete kredite'. To je tačno, ali mora da postoji malo finansijskog morala u kreditima, da ne idemo sa kamatama od 30 i kusur odsto. To jednostavno ne možemo da izdržimo", dodao je trenutno prvi čovjek u FK Crvena zvezda kada su finansije u pitanju.

On je istakao da će aktuelna Uprava, na čelu sa Draganom Džajićem, "vrlo domaćinski" držati klupski račun kada on bude deblokiran.

"Isključivo ćemo poslovati preko računa FK Crvena zvezda da ne bi bilo zabune, pošto je u prethodnom periodu bilo i nekoliko drugih računa", kazao je Čović.

Inače, na "Marakani" se nadaju da bi značajnu finansijsku injekciju mogli da dobiju poslije posjete Šeika Muhameda bin Zajed al Nahjana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC