• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Krećemo u borbu za titulu

Fudbaleri Sarajeva u četvrtak su krenuli sa pripremama za proljetni dio prvenstva Bosne i Hercegovine.

 SARAJEVO: Krećemo u borbu za titulu Izvor: MONDO

Trener bordo tima Dragan Jović je na Koševu izvršio prozivku, kojoj su se odazvala 23 igrača. Jedino novo ime je Amer Osmanagić, dok se Fenan Salčinović ipak nije pojavio na prozivci, prenijeli su mediji u Sarajevu.

"Od danas počinje borba za titulu", rekao je Jović i predstavio plan priprema ekipe sa Koševa, koja nakon jesenjeg dijela sezone zaostaje dva boda sa liderom na tabeli Željezničarom.

"Do 28. januara smo u Sarajevo odakle idemo u Međugorje gdje ostajemo do 5. februara. Druga faza priprema je od 10. do 20. februara u Opatiji. Što se tiče igračkog kadra mogu reći da pregovaramo sa dosta kvalitetnih igrača, baš kao što je i Amer Osmanagić, kojeg poznajem još iz vremena kada je nosio dres Veleža. On je planiran kao zamjena za Saida Husejinovića, jer smo već tokom sezone tražili njegovu zamjenu pošto je bilo izvjesno da odlazi na polusezoni".


Jović očekuje da će dres Sarajeva uskoro obući i Fenan Salčinović.

"Još nisu rješeni svi admnistrativni problemi i papirologija. Nismo bili u mogućnosti razgovarati sa Nijazom Gracićem koji ovih dana boravi u Goraždu, ali očekujemo da se već sutra Salčinović priključi ekipi".


Jović nije želio da otkrije imena fudbalera s kojima pregovara.

"Razgovaramo sa četiri-pet igrača, ali smo odlučili da ne izlazimo u javnost sa imenima, ali u naredna dva dana će se znati više. Uglavnom tražimo igrače u svim linijama, a radi se o kvalitetnim fudbalerima i sigurno ne pričamo napamet, tako da s pravom možemo najaviti borbu za titulu", zaključio je Jović.

Šefu stručnog štaba Sarajeva odazvali su se sljedeći igrači:

Dejan Bandović, Almin Abdihodžić, Emir Plakalo (golmani), Čizmić Fadil, Amer Dupovac, Denis Čomor, Faris Handžić, Nemanja Mijušković, Amer Osmanagić, Samir Radovac, Ivan Sesar, Sedin Torlak, Edin Ademović, Emir Hadžić, Asmir Suljić, Nail Šehović, Radan Šunjevarić, Mario Tadejević, Nemanja Zlatković, Adin Ćiva, Haris Muharemović, Alem Plakalo i Mirza Račić.

(MONDO, foto: SC Sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC