• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodić za MONDO: Spreman i za ostanak

Mladi reprezentativac Srbije čeka ishod pregovora o svom odlasku iz OFK Beograda, ali i razmišlja i o osvajanju Kupa. "Nema većeg motiva od trofeja".

 Rodić za MONDO: Spreman i za ostanak Izvor: MONDO

Pobjeda OFK Beograda nad BSK Borčom u posljednjem kolu prvog dijela sezone lako bi mogla da bude upamćena i kao posljednji nastup Milana Rodića u plavo-bijelom dresu.

Momak rođen u Drvaru 1991. godine trenira i igra na Karaburmi već 14 godina, a standardni je član prvog tima već tri sezone. Poslije 80 utakmica za "romantičare" u seniorskoj konkurenciji, po svemu sudeći, velike su šanse da ove zime napusti stadion kraj Bogoslovskog fakulteta.

"Rodićev transfer oslabio bi nas igrački, ali bi nam ujedno bio i jaka finansijska injekcija", izjavio je za MONDO sportski direktor Beograđana Zoran Lokner.

Prethodnih mjeseci postojala je neskrivena želja ruskih, belgijskih i turskih klubova za mladog reprezentativca Srbije. Međutim, još ništa nije dogovoreno pa se talentovani lijevi bek pojavio na prozivci Zorana Milinkovića u srijedu.

"Još sam član OFK Beograda. Znaću ishod pregovora za nekih 20 dana. Do tad sam tu, u klubu", rekao je Rodić za MONDO na početku zimskih priprema.

Pauzu u prvenstvu iskoristio je da odmori i ode do Bosne i Hercegovine. U Beograd se vratio iščekujući informacije o svom odlasku, ali i spreman da ostane do kraja sezone.

"Uvijek imam motiva da igram za OFK. Stvarno volim ovaj klub, u njemu sam već 14 godina, imamo Kup... Nema većeg motiva nego da podignem pehar sa saigračima".

Milinkovićev tim spremaće se u Beogradu do 20. januara, a narednog dana otputovaće u Bečiće, gdje će boraviti do 31. januara.

"Odmorili smo se tokom praznika i spremili za nove izazove. Iskreno, jedva čekamo da odemo odavde i pripremamo se negdje gdje je toplije", dodao je lijevi bek.

Ako bi ostao u klubu i za proljeće, bio bi jedan od najjačih Milinkovićevih aduta u borbi za plasman u finale Kupa. Polufinalni rival Beograda biće Vojvodina.

Na tri stepenika do osvajanja trofeja koji je posljednji put unijet u klupske vitrine 1966. logično se nameće povod za razgovor o proljeću "romantičara".

"Naravno da nam je Kup prioretet, ali vidjećemo... Možemo i drugačije da počnemo priču o proljeću. Najvažnije će nam biti da pobijedimo prve dvije utakmice, protiv Donjeg Srema (27. februara) i Jagodine (2. marta), i ako to učinimo dobro ćemo početi prvenstvo. Naravno, nadamo se da ćemo pobjedama i dobrim partijama ući i u borbu za plasman u Evropu. Ipak, idemo korak po korak", završio je Rodić razgovor pričom o klubu za koji navija u prvom licu množine.

Da li će u 2013. godini samo navijati ili i igrati za "romantičare" saznaćemo najkasnije do februara.

(M.Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC