• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović: Glupost je da sam prodao Zvezdu!

"Nisam želio da komentarišem Spajićeve izjave, bilo mi je ispod časti, a i mlad je", objašnjava Nikola Maksimović.

 Maksimović: Glupost je da sam prodao Zvezdu!  Izvor: MONDO

Na Nikolu Maksimovića osuto je drvlje i kamenje jesenas, naročito poslije posljednje utakmice prvog dijela Superlige, u kojoj je Vojvodina deklasirala Crvenu zvezdu na "Marakani" i u danu kada je Partizan odigrao 2:2 u Subotici, gurnula crveno-bijele na "minus 6" u odnosu na lidera.

Pored učešća u "gunguli" kod prvog gola Voše, odnosno Abubakara Oumarua, Maksimović je žestoko optužen da je kriv za drugi pogodak Kamerunca, kada je u laganom trku ispratio bijeg Oumarua poslije ispadanja Uroša Spajića na polovini terena. Izgledalo je kao da je Maksimović hladnokrvno posmatrao kako protivnik postiže gol.

Da li je baš bilo tako? Odgovor od Zvezdinog štopera nije bilo moguće dobiti, iako je MONDO pokušao da ga kontaktira u nekoliko navrata tokom pauze između utakmice sa Vojvodinom i početka priprema za proljećni dio prvenstva.

U međuvremenu, što javno, što "između redova", Maksimoviću su ljudi iz Crvene zvezde slali poruke da a) u klubu ne može da igra neko ko je prodat i b) nije lijepo zatvoriti vrata kluba, koji te kasnije neće željeti nazad.

Ovo pod a) odnosi se na to da je učešće u budućoj prodaji Maksimovića uzeo izraelski menadžer Pini Zahavi na osnovu toga što je Crvenoj zvezdi proljetos pozajmio 750.000 evra za obezbjeđivanje UEFA licence i kao garant da će mu novac biti vraćen zatražio (i dobio od prethodnog rukovodstva) "šer" u budućem transferu Maksimovića.

Do danas, niko iz Crvene zvezde nije pojasnio da li se u tom čudnom "dilu" radi o tome da će Zahavi biti isplaćen, odnosno da će pozajmica (uz kamatu koja nije mala) biti vraćena, onda kada Maksimović bude prodat ili je ipak slučaj da je Zahavi "otkupio" Maksimovićev ugovor za 750.000 i sada on upravlja njegovom sudbinom.

Maksimović, koji se pojavio na prozivci trenera Aleksandra Jankovića 9. januara, kaže da mu je bilo rečeno da se nikome ne javlja za izjave, da nije prodao Crvenu zvezdu protiv Vojvodine i da ne zna kakav je njegov status na relaciji klub/Zahavi.

"Nisam mogao da dajem izjave, tako mi je bilo rečeno, pa se nisam javljao na telefonske pozive. Sada možemo da pričamo...", prenio je "Sportski žurnal" izjavu Maksimovića poslije početka priprema, odnosno ljekarskih pregleda kojima su crveno-bijeli bili podvrgnuti na "Košutnjaku", a koji će imati uticaja na spisak putnika za Antaliju u subotu.

Maksimović kaže da očekuje da bude poveden na pripreme.

"Naravno, u ekipi sam sve dok sam potreban".

Kakav je vaš status?

"Ne znam, zaista, nikakve detalje. Imam ugovor sa mojim menadžerom, koji me je doveo u Crvenu zvezdu, ali ne znam šta je Uprava kluba radila, da li je nešto potpisivala sa tom fondacijom. Nikad nisam ulazio u te priče. Da više nisam igrač Crvene zvezde, ne bih došao na pripreme. Ne bi mi verovatno niko rekao da je potrebno da dođem", ispričao je mladi Užičanin i dodao:

"Rečeno mi je samo da postoje neke naznake, pa ako bude dobra priča i za klub i za mene, može da se dogodi da odem ove zime. Do tada, trener neka odluči da li sam potreban ili ne. Iskreno, ne znam da li računa na mene, trebalo bi da razgovaramo. Možda se to dogodi i do polaska u Antaliju".

Poslije utakmice sa Vojvodinom usljedio je i oštar verbalni sukob između Spajića i Maksimovića, u kojem je mlađi od dvojice štopera Crvene zvezde optužio Maksimovića "da je prodao i njega i klub".

"Zato i nisam želio da bilo šta komentarišem, jer bi mi bilo ispod časti da odgovaram na njegove izjave. Mlad je, možda i nije vidio situaciju kod gola kao ja. Sigurno ne bih dopustio da neko ostane 'jedan na jedan' da nisam vidio neku drugu mogućnost. Poslije je bilo kasno da krenem, jer nisam mogao da stignem i izblokiram šut Oumarua", prokomentarisao je Maksimović prelomni trenutak utakmice, koja se i dalje prepričava na "Marakani".

O optužbama da je namjerno "prodao" Crvenu zvezdu, a da iza svega stoje njegovi menadžeri, "partizanovci" Nikola Damjanac i Fali Ramadani...

"To su gluposti! Ja sam zvezdaš, došao sam u ovaj klub zato što ga volim, a moj menadžer može da bude ko hoće, nije važno za koga navija. Kad bih prodao utakmicu nikada se više ne bih bavio fudbalom", rekao je Maksimović, o čijem će statusu ovih dana biti riječi na "Marakani".

Situaciju u kojoj je najviše bilo riječi u ovom tekstu možete pogledati na snimku, na 4:30 minuta od početka.

Video pogledajte OVDJE.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

VEČITI DELIJA

Maksimoviću nemoj nas u nešto ubjedjivati kad svi znamo da nisi u pravu,imamo mi svi oči na sebi i pratimo fudbal i prije nego što si se ti rodio baksuze i izdajniče jedan.U pravu je Spajić-PUSTIO SI OUMARUA!Koštao si nas protiv BORDOA,Jagodine,OFK Beograda,Vojvodine...Zaista dosta razloga da ništa ne pričaš već da se poklopiš ušima i nikad više ne dodješ ni blizu Marakane!Ne treba nam još jedan Vilotić da pravi nemir u ekipi,zato putuj i ne vraćaj se nikad više!Pozdrav za moje DELIJE.NAPRED ZVEZDO!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC