• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Zeljković prva lasta, stižu zvezdaši?

Banjalučani startuju s pripremama s ciljem da četvrti put uzastopno izbore Evropu. U subotu će biti poznato da li i koji zvezdaš dolazi u Borac.

 BORAC: Zeljković prva lasta, stižu zvezdaši? Izvor: MONDO

Poslije turbulencije na banjalučkom Gradskom stadionu izazvanom "akutnom" besparicom, ostavkama Upravnog odbora i generalno, vrlo teškim stanjem, Borac je u petak najavio start priprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Uz sportskog direktora Darka Ljubojevića i trenera Slobodana Starčevića, novinarima u trofejnoj sali Gradskog stadiona obratili su se i kapiteni Draško Žarić i Boris Raspudić, junior Fedor Predragović i novo pojačanje iz bijeljinskog Radnika Mladen Zeljković.

Sportski direktor Borca najprije je prezentovao da su klub napustila četvorica igrača, a da je zasad stigao samo desni bek Mladen Zeljković iz Radnika iz Bijeljine.

"Otišli su Srđan Grahovac, Alen Bašić, Ognjen Radulović i Slaviša Dugić, a zasad je stigao jedino Zeljković iz Radnika, koji je polivalentan fudbaler jer može da igra na nekoliko pozicija u odbrani. Vjerujem da će biti značajno pojačanje na proljeće", počeo je svoje izlaganje Ljubojević.

Ono što se nekoliko dana spekuliše o dolascima Natanijela Asamoe, Elija Babalja ili Ognjena Ožegovića iz Crvene zvezde, sportski direktor Borca nije ni potvrdio, ali ni demantovao.

"Bili smo u razgovorima u Beogradu, jasno je da nama treba napadač. Nismo konkretno govorili o imenima, ali napadači koji nisu dobijali značajnu minutažu kod trenera Zvezde Aleksandra Jankovića nama bi predstavljali pojačanje. U subotu ćemo se čuti sa predsjednikom crveno-bijelih Draganom Džajićem i znaćemo sve o imenima i konkretnim uslovima".

Mlada Borčeva napadačka nada Petar Kunić neće se u subotu pojaviti na prozivci jer je dobio dozvolu da otputuje u inostranstvo na probu, a u Borac bi se mogli vratiti i neki stari provjereni igrači.

"Kunić je dobio dozvolu da ode na probu u Duklu. Razgovarali smo i sa bivšim igračima Borca Darkom Maletićem i Danijelom Majkićem, koji su izrazili želju da opet zaigraju u crveno-plavom dresu ukoliko ne pronađu adekvatan inostrani angažman. Sve će biti jasno u narednih nekoliko dana. Momci su vrlo koretni i mislim da bi s njima bili mnogo jači. Posebno jer Maletić igra na deficitarnoj poziciji desnokrilnog napadača, a Majkić bi bio idealna zamjena za Grahovca, koji je otišao u Dinamo Minsk".

Ljubojević nije zadovoljan učinkom ekipe u jesenjem dijelu šampionata odnosno osvojenim sedmim mjestom na tabeli.

"Jesen je bila turbulentna, bilo je nekoliko loših rezultata, ne možemo biti zadovoljni plasmanom na tabeli, ali sreća je da samo dva boda zaostajemo za mjestom u Evropu, što je naš cilj u proljećnom dijelu prvenstva. Ako uspješno završimo pregovore s pojačanjima, imaćemo snažniji tim koji će obezbijediti plasman u Evropu po četvrti put uzastopno".

Trener Borca Slobodan Starčević složio se da je primarni cilj ekipe plasman u evropska takmičenja, koja se mogu i "moraju" ostvariti jedino ako ekipa prođe kroz adekvatne i žestoke pripreme.

Zato je kao šef struke predstavio plan budućih priprema.

"Od subote (sutra) u 11 časova i prvog treninga u Banjaluci, krenućemo do terena na Krupi na Vrbasu, 26. januara je prva test utakmica sa Slobodom iz Mrkonjić Grada a 3. februara bi trebali da odemo u Makarsku, mada još treba da provjerimo kakvi su tamo uslovi. U Makarskoj bi trebali da odigramo šest kontrolnih utakmica sa hrvatskim prvoligašima i drugoligašima, imamo ponudu i skopskog Vardara, Šibenika... Vraćamo se 17. februara, a potom imamo dogovoren meč sa Vitezom i 'generalku' sa Čelikom u Zenici. Sve utakmice igraćemo u gostima jer prvi prvenstveni meč u nastavku sezone gostujemo u Gradačcu protiv Zvijezde i sav akcenat na pripremama stavićemo na tu utakmicu", rekao je Starčević.

Prema njegovim riječima, prije reprezentativne pauze Borac očekuju i dva derbija, jedan kod kuće, a drugi u gostima.

"Poslije Zvijezde slijedi derbi sa Željezničarom u Banjaluci i gostovanje Slaviji u Istočnom Sarajevu. Upravo ovi mečevi i ostvareni rezultati na startu biće jako važni za naše evropske ambicije",
podvukao je šef struke Banjalučana.



Kapiten Draško Žarić i zamjenik kapitena Boris Raspudić naglasili su da je u ovoj fazi priprema najvažnije zaobići povrede i bolesti.

"To je najbitnije kako bi se dobro spremili i što bolje ušli u nastavak sezone. Ambicije su jasne - izlazak u Evropu. Svjesni smo da je pred nama težak zadatak, ali moramo da imamo vjere u naše snage, koje će vjerovatno biti brojnije, da to možemo ostvariti", izjavio je Žarić.

Dobrodošlicu Zeljkoviću, ali i ostalim budućim saigračima poželio je Raspudić.

"Nadam se da ćemo dobiti još novih saigrača, pored Zeljkovića koji će biti primljen kao 'najrođeniji' u svlačionici. Samo da ne bude povreda i bolesti i da se što bolje spremimo za izazove u nastavku prvenstva".

Prva lasta na Gradskom stadionu, Novosađanin Mladen Zeljković dolazi iz bijeljinskog Radnika, ali korijenima je vezan za Manjaču, planinu iznad Banjaluke.

"Izuzetno sam srećan što sam došao u Borac i nadam se da ću ispuniti očekivanja stručnog štaba. Želim da pomognem klubu da izbori evropska takmičenja jer Borac i ovaj grad to svakako zaslužuju. Potpisao sam ugovor na dvije godine i jako sam zadovoljan posebno jer mi je otac sa Manjače, čime sam se vratio u praktično svoju 'staru kuću'", rekao je Zeljković, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za FK Novi Sad, Proleter, ČSK Čelarevo i Radnik.

Nova nada banjalučkog kluba je i junior Fedor Predragović, koji je pored klupskog cilja - Evrope, posebno naglasio i ciljeve mladih igrača koji su se našli na prvobitnom spisku od 27 fudbalera.

"Cilj nas mlađih igrača je da dobro odradimo pripreme kako bi se nametnuli treneru i kako bi dobijene šanse maksimalno iskoristili", dodao je Predragović.

Trener Starčević je na kraju istakao da će spisak od 27 sigurno biti proširen dolascima novih igrača, a pred put u Makarsku biće skraćen na 20 plus tri, što je optimalan broj.

Spisak igrača Borca za subotnju prozivku:

Aleksandar Kondić, Aleksandar radulović, Aleksandar Subić, Asmir Avdukić, Boris Raspudić, Branislav Krunić, Dalibor Kozić, Dalibor Teinović, Draško Žarić, Fedor Predragović, Igor Kuzmanović, Joco Stokić, Mihajlo Šipovac, Milan Stupar, Miloš Perović, Mladen Zeljković, Mlčaden Žižović, Momir Zečević, Nebojša Runić, Nikola Vasiljević, Obren Cvijanović, Siniša Dujaković, Siniša Marčetić, Srđan Stojnić, Stefan Dujaković, Vedran Kantar i Vule Trivunović.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC