• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Ne rukama!

Fudbaleri Hetafea nisu pobijedili Granadu na svom terenu zbog dva igranja rukom u svom šesnaestercu, od čega drugi put u 93. minutu - 2:2!

 PRIMERA: Ne rukama! Izvor: MONDO

Hetafe - Granada 2:2 (2:1) u posljednjoj utakmici 19. kola Primere, ostavljenoj za ponedjeljak uveče.

Tim iz predgrađa Madrida dva puta je vodio protiv crveno-bijelih, ali su defanzivci domaćih dva puta igrali rukom u svom šesnaestercu i to je bilo sasvim dovoljno Giljermu Sikeiru da izbori bod za svoj tim. Drugi penal, ljevonogi brazilski štoper postigao je u 93. minutu poslije loše reakcije lijevog beka Rafe Lopeza.

Prethodno, u 28. minutu, pri vođstvo Hetafea od 1:0, štoper David Abraham igrao je rukom u kaznenom prostoru, što je "kaznio" Sikeira.

Ovaj Brazilac, nekada igrač Udinezea, postigao je sedam pogodaka sa bijele tačke u posljednje dvije sezone i po tome je najuspješniji defanzivac od svih igrača koji nastupaju u pet najjačih liga Evrope: Premijer ligi, Primeri, Bundesligi, Seriji A i Ligi 1.

Oba puta u isti ugao, samo jednom gore, a drugi put dole, Sikeira je varao Migela Anhela Moju i došao do brojke od devet pogodaka u dresu Granade, koja je iznad crte samo zahvaljujući boljoj gol-razlici od Majorke.

Golove za Hetafe postigli su Huan Rodrigez u 19. i igrač na pozajmici iz Valensije Pablo Alkaser u 42. minutu. Obojici je asistirao Adrijan Kolunga, prvi igrač Hetafea ove sezone sa više od jedne asistencije za 90 minuta igre.

Ako je nešto pozitivno za Hetafe, to je podatak da su izbjegli i treći poraz u nizu, poslije dvije nule na gostovanjima Valensiji (4:2) i Rajo Valjekanu (3:1). S druge strane, Granada je ostala samo sa jednom pobjedom u posljednjih osam utakmica.

Inače, Hetafe je ove sezone i dobijao i gubio bodove u nadoknadi vremena. Real Sosijedad pogotkom Karlosa Martineza u 92. minutu izvukao je remi kod kuće protiv Hetafea, dok je Dijego Kastro u 93. minutu spasao Hetafe poraza od poslednjeplasirane Osasune kod kuće, već u narednom kolu.

TABELA: Barselona 55, Atletiko Madrid 44, Real Madrid 37, Betis 34, Malaga 31, Rajo Valjekano 31, Valensija 30, Levante 30, Real Sosijedad 26, Valjadolid 25, Hetafe 25, Sevilja 22, Saragosa 22, Bilbao 21, Selta 18, Espanjol 18, Granada 17, Majorka 17, Deportivo 16, Osasuna 15.

Detalje sa utakmice pogledajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC