• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djuka spremio rezerve, borba se nastavlja

Selektor olimpijske reprezentacije Srbije Miroslav Djukić dodao je na spisak za takmičenje u Pekingu trojicu novih igrača.

 Djuka spremio rezerve, borba se nastavlja Izvor: MONDO

Djukić je umesto povredjenih Miralema Sulejmanija (Ajaks), Ivana Obradovića (Partiza) i Pavla Ninkova (Crvena zvezda), pozvao Milana Vilotića (Čukarički), Aleksandra Živkovića (Djijan) i Marka Jovanovića (Partizan).

"Ninkov je došao sa povredom ligamenata, Obradović dva dana nije trenirao zbog bola u ledjima, dok Sulejmani ima problema sa povredom hrskavice butne kosti. Nisam smeo da rizikujem da u Kinu vodim igrače za koje ne znam da li će uspeti da se oporave", objasnio je Djukić svoju odluku na konferenciji za novinare.

On je rekao da su mu trojica novih igrača potrebni kako bi već na prijateljskim utakmicama u Kini imao spremnu ekipu.

"Aleksandar Živković je veoma iskusan i proglašen je za najboljeg igrača Kine. Marko Jovanović nam je potreban na mestu desnog beka ili centrahalfa, a Vilotić je i ranije učestvovao u reprezentativnim akcijama", naveo je Djukić.

Selektor Srbije istakao je da FSS još ima problema sa francuskim Nantom, koji nije dozvolio Stefanu Baboviću i Filipu Djordjeviću da dodju u Beograd. Slična je situacija sa Gojkom Kačarom iz Herte i Duškom Tošićem iz Verdera.

"Sva četvorica uradila su ono što je bilo u njihovoj moći da se priključe reprezentaciji. Ja sam im rekao da ne donose nagle odluke, već da slučaj prepuste nadležnim institucijama. Ne želim da odgovornost padne na njih, jer su još veoma mladi i mogu da ugroze svoje karijere", izjavio je Djukić.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da savez neće odustati od namere da se četiri srpska internacionalca priključe ekipi i da u tome imaju podršku FIFA i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

"Naša administracija je na vreme poslala dopise klubovima, a propisi FIFA su na našoj strani. Imamo podršku svetske kuće fudbala i OKS, u stalnoj smo komunikaciji sa ovim organizacijama. U ovoj situaciji nemamo nameru da odustanemo ni za pedalj", poručio je Laković.

On je naveo da su srpski internacionalci izloženi pritiscima svojih klubova i naveo da će FSS upotrebiti sva pravna sredstva u borbi za njihov dolazak u reprezentaciju.

"Igrači su pod velikim pritiskom. Preti im se suspenzijama, novčanim kaznama, raskidima ugovora, a nekima su čak bile oduzete i putne isprave. Imamo neformalne informacije da će u ponedeljak ili utorak jedan od sudija FIFA odlučivati o 50 slučajeva, medju kojima su i četvorica naših igrača", rekao je Laković.

Generalni sekretar FSS dodao je da je odbijanje klubova da puste igrače mladje od 23 godine suprotno uputstvima koja im je poslala FIFA i da predstavlja presedan u istoriji fudbala.

"Uvereni smo da će Babović, Djordjević, Kačar i Tošić ipak biti u ekipi. Ako do toga ipak ne dodje, FIFA bi mogla da ih kazni na razne načine. U njenom pravilniku predvidjene su razne sankcije, od novčanih do oduzimanja bodova i izbacivanja u niži rang", zaključio je Laković.

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu putuje u kineski grad Čangčun, gde će se pripremati za olimpijski turnir u Pekingu. Prvi meč na OI selekcija Srbije igra 7. avgusta protiv Australije, a potom slede dueli sa Obalom Slonovače i Argentinom.

(BBeta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC