• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal zbog rasizma u Holandiji

"To je strašno", rekao je direktor AZ Alkmara Erni Stjuart nakon što su navijači majunskim kricima vrijeđali Amerikanca Džozija Altidora.

  Skandal zbog rasizma u Holandiji  Izvor: MONDO

Rasizam u leglu evropskog liberalizma - Holandiji.

Fudbaler AZ Alkmara, američki internacionalac Džozi Altidor bio je meta rasističkog zlostavljanja navijača na utakmici četvrtfinala Kupa Holandije protiv drugoligaša Den Boša, prenijeli su holandski mediji.

Crnoputi Altidor izjavio je poslije meča, kojeg je njegov klub dobio rezultatom 5:0, da se nikada do sada nije suočio sa tako ozbiljnim rasističkim uvredama sa tribina.

"Ne mogu ništa da uradim povodom toga. Razočaravajuće je da se takve stvari dešavaju u ovom vremenu, ali sve što mogu je da se molim za njih i nadam da mogu da postanu bolji ljudi", rekao je 23-godišnji Altidor holandskoj televiziji.

Rukovodstvo Den Boša više puta tokom meča bezuspješno je pozivalo navijače da prestanu sa rasističkim uvredama i puštenjem majmunskih krika kada je Altidor imao loptu, a direktor kluba Piter Bijvelds rekao je da su "zlonamjerne pristalice izazvale skandalozan incident".

Mediji prenose da je sudija Rejnold Videmajer hteo da prekine utakmicu još u prvom poluvremenu, ali da su ga igrači AZ Alkmara, uključujići i Altidora, odvratili od te namjere.

Sinoćni incident šokirao je pristalice fudbala u Holandiji, samo nekoliko sedmica nakon što su se zvaničnici nacionalne federacije založili za "više poštovanja i tolerancije na svim nivoima" poslije smrti linijskog sudije, koji je pretučen poslije meča mladih timova u blizini Amsterdama u decembru.

"To je strašno. Tužno je šta može da se dogodi onima koji su uključeni u fudbal u Holandiji. Čuješ onako nešto sa tribina i zapitaš se šta se dešava u ovoj zemlji", rekao je direktor AZ Alkmara Erni Stjuart.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC