• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira i Žuka u glas: Juriš na pobedu!

Fudbaleri Partizana ne žele da taktiziraju u meču sa Interom u Bakuu. Verovatno će igrati "roviti" Obradović.

 Moreira i Žuka u glas: Juriš na pobedu! Izvor: MONDO

Sezona za fudbalere Partizana počinje u utorak. Crno-beli će u 16 sati po srednjeevropskom vremenu početi prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Bakuu, protiv Intera.

Ekspedicija iz Humske 1 će put Azerbejdžana krenuti u nedelju uveče, a mesta u avionu biće i za "rovitog" Ivana Obradovića.

Za razliku od Tošića, Fejse i naknadno pozvanog Jovanovića, mladi levi bek nije otputovao u Kinu sa olimpijskom reprezentacijom zbog povrede leđa. Ipak, Obradović je izdržao trening u subotu i biće među putnicima za Baku.

U avionu verovatno neće biti desni bek Ivan Stevanović koji je tek počeo da trenira posle sedmodnevne pauze zbog bolova u stomaku.

Po svemu sudeći, trener Slaviša Jokanović će na teren nacionalnog stadiona "Tofik Bahramov" izvesti tim sa samo jednim zadnjim veznim, u sistemu 4-1-3-2, što je znatno ofanzivnija formacija od one koju je suprotstavio Lionu prošle srede.

To je i logično, jer crno-beli žele da već u prvoj utakmici opravdaju ulogu favorita i reše pitanje konačnog pobednika.

"Ne smemo ni da pomislimo kako bi nam, eventualno, nerešen rezultat iz Azerbejdžana bio dovoljan za prolaz dalje. Takvim razmišljanjem rizikujemo da upropastimo sve što smo radili u pripremnom periodu. Moramo da napadnemo protivnika još u prvoj utakmici, jurišamo na pobedu", izjavio je za "Sportski žurnal" strelac jedinog gola za Partizan protiv Liona, Almani da Silva Moreira.

Istog mišljenja je i brazilski "fajter", Žuka.

"Na generalnoj probi protiv Liona uočili smo gde grešimo i te stvari ćemo ispraviti do utakmice sa Interom. Imamo jasan cilj, da se plasiramo u Ligu šampiona i zato ćemo u Bakuu ići na pobedu", poručio je Žuka za "Blic".

Partizan će verovatno igrati u sastavu: Mladen Božović - Knežević, Đorđević, Sikimić, Obradović - Žuka - Lazić, Moreira, Bogunović - Diara, Paunović.

Inter je u prethodnoj rundi eliminisao Rabotnički posle dva remija (0:0 kod kuće i 1:1 u Skoplju). U taboru šampiona Azerbejdžana ozbiljno shvataju duel sa crno-belima, pa su igrači još od petka u karantinu.

Problem za Inter će predstavljati odsustvo urugvajskog napadača Valtera Guglemona, koji je dobio crveni karton u finišu revanša sa Rabotničkim.

Utakmicu u Bakuu sudiće poljska sudijska trojka na čelu sa Tomažom Mikulskim.

Direktan televizijski prenos je još neizvestan.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC