• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Radna dozvola između Makse i Fulama!

Nikola Maksimović dogovorio lične uslove s timom sa Krejven Kotidža. Još samo čeka izdavanje radne dozvole, potvrđeno MONDU u menadžerskoj agenciji.

 MONDO: Radna dozvola između Makse i Fulama! Izvor: MONDO

Bum!

Pravo niotkud, posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj, odjeknula je transfer bomba koja se čula do Srbije:

Nikola Maksimović nalazi se u Engleskoj i na korak je do potpisa ugovora Fulamom. MONDO je tu informaciju dobio od ljudi bliskih menadžerskoj agenciji LIAN Sports, koja je posredovala u čitavom poslu.

Visoki štoper dogovorio se sa predstavnicima novog kluba, a transfer će biti završen kada mu vlasti izdaju radnu dozvolu, s obzirom na to da dolazi iz zemlje koja nije članica Evropske Unije.

To je, poslije odrađenih medicinskih ispitivanja, ostala jedina prepreka između 21-godišnjeg momka iz Bajine Bašte i bijelog dresa londonskog kluba. Naime, Maksimović je kod novog selektora Siniše Mihajlovića odigrao četiri utakmice od Mihajlovićevog dolaska u maju.

U tom periodu "orlovi" su odigrali devet mečeva, ali...

Garancija za dobijanje radne dozvole u Velikoj Britaniji je 75 odsto odigranih mečeva za reprezentaciju u kalendarskoj godini, ali Fudbalska asocijacija Engleske često pravi izuzetke, pa tako nadležnima šalje privremenu garanciju za nekog igrača (pod uslovom da on kasnije nastavi da nastupa za reprezentaciju). Primjer je Zoran Tošić i njegov tadašnji transfer iz Partizana u Mančester junajted.

"Hvala nam na interesovanju, ali politika kluba je takva da se ne komentarišu medijske spekulacije dok određeni transfer ne postane zvaničan. Tada ćemo se oglasiti na našem zvaničnom portalu", izjavio je za MONDO ranije u četvrtak, posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj, portparol Fulama Karmelo Misfud.


Naši izvori u Crvenoj zvezdi nagovještavali su da je visoki štoper, koji je prije godinu dana prešao iz Slobode u Zvezdu, u pregovorima sa šampionom Engleske Mančester sitijem, međutim nešto kasnije od njegovih menadžera stigla je informacija da je prva naredna destinacija 21-godišnjeg fudbalera u stvari londonski Fulam.

Povremeni reprezentativac Srbije boravio je ovih dana kod Pinija Zahavija u Londonu (čovjek koji je pozajmicom "otkupio" njegov ugovor od Crvene zvezde).

Prelazni rok u Engleskoj ističe u ponoć i tada će biti poznat novi klub bivšeg fudbalera Crvene zvezde, koji je prema informacijama iz Ljutice Bogdana jesenas prodat Apolonu za milion evra. U srijedu uveče, u izjavi za MONDO, sportski direktor crveno-bijelih Zoran Stojadinović rekao je da se Apolon odlučio da iskoristi klauzulu iz ugovora i ostavi Maksimovića do juna u Beogradu, uz obavezu da počne sa isplaćivanjem obeštećenja onog dana kada račun kluba bude odblokiran.

Međutim, već narednog dana, pročulo se da Maksimović ne da nije u Beogradu, nego je u Londonu i da se sprema za ljekarske preglede i pravi transfer, dok je Apolon kao u slučaju Partizanovog igrača Nikole Aksentijevića, bio iskorišćen samo kao usputna stanica za njegove papire, čak ne i njega lično.

S druge strane, onog trenutka kada je za pozajmicu od prvo 700, a potom još 500 hiljada evra, Crvena zvezda pod vladavinom Vladana Lukića, pristala da se odrekne prava na Nikolu Maksimovića i prepusti ga agenciji Pinija Zahavija, odrekla se i da učestvuje u podjeli većeg dijela kolača od njegove, možda već tada, ugovarane prodaje nekom engleskom klubu (kasnije se ispostavilo Fulamu).

Ako se ovaj transfer ostvari, Zvezda će ostati sa milion evra od Apolona, Apolon će dobiti svoj dio za "ležarinu", a preostali novac podijeliće Zahavijev Fond i Maksimovićeva agencija "LIAN Sports" koju vode Fali Ramadani i Nikola Damjanac.

U međuvremenu, za "Večernje novosti", Stojadinović je rekao da je Apolon već uplatio prvu ratu od 500.000 evra, dok će druga "leći" na račun Crvene zvezde do 10. februara. I to govori u prilog da je Maksimović potpisao za Fulam i da je taj transfer izvjestan.

U suprotnom, vjerovatno bi Maksimović ostao u Beogradu do juna, kako je u srijedu uveče i nagovijestio Stojadinović.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC