• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Prvo plate pa onda Makarska!

Fudbaleri Borca otputovaće na pripreme u Makarsku u utorak 5. februara, a dotad bi trebalo da dobiju bar dio oktobarske plate.

 BORAC: Prvo plate pa onda Makarska! Izvor: MONDO

Trabalo je da Banjalučani na hrvatsko primorje krenu dva dana ranije, u nedjelju, ali je put postao neizvjestan onog trenutka kada im je, zbog duga od 812.000 KM prema Školi fudbala "Džaja", blokiran klupski račun.

Time je Borcu onemogućeno da uplati sredstva za boravak u Makarskoj, ali i da prvotimcima isplati bar jednu od tri dužne plate iz prošle godine.

Sve to unijelo je i dodatnu nervozu u igrački kadar, pogotovo što se taj dug prema njima uvećao i za januarsku platu, kao i dobar dio stanarina prema fudbalerima koji stanuju u privatnom smještaju.

Nakon niza sastanaka sa banjalučkim privrednicima, čelnici Borca ipak su uspjeli da obezbijede određena sredstva, ali se onda pojavila dilema da li da se fudbalerima isplati kompletna oktobarska plata, a onda ne ode u Makarsku, ili da igrači prime jedan njen dio, a ipak vide more.

Ipak, nakon posljednjeg treninga, direktor i sportski direktor Borca Radmilo Šipovac i Darko Ljubojević održali su sastanak sa delegacijom fudbalera, predvođenih kapitenom Draškom Žarićem.

Na njemu je dogovoreno da se do utorka izmiri jedan dio obaveza iz prethodnog perioda, tako da se ipak ode na predviđene i davno dogovorene pripreme u Makarsku.

"Svesni smo cjelokupne situacije i znamo da nikome nije lako pa tako ni fudbalerima. Kako postoji više objektivnih razloga zbog kojih nismo u mogućnosti da na pripreme krenemo u nedjelju, dogovorili smo se da to bude u utorak. Na najboljem smo putu da riješimo neke od nagomilanih problema, ali nas najviše pritišće ‘Džajina’ tužba zbog koje nam je blokiran račun. Svakodnevno radimo na tome, pokušavamo da pronađemo optimalno rješenje, ali za sada nema pomaka", istakao je Šipovac za "Press RS".

GRUJIĆ OPET BORČEVAC?

Pripremama Borca pridružio se i nekadašnji kapiten crveno-plavih Vladan Grujić, kojem je istekao ugovor sa kiparskim AEP Pafosom. On se već spominjao kao moguće pojačanje u veznom redu premijerligaša sa Gradskog stadiona pa bi ovo mogla biti potvrda da je njegov povratak izvjestan.

Kako nezvanično saznajemo, postoji obostrana želja da se Grujić vrati u Borac, ali za sada sve ostaje samo na tome. Takođe, ako se ne riješi trajno finansiranje, veliki je upitnik šta će uopšte biti sa posljednjim pojačanjima, Mladenom Zeljkovićem, Admirom Raščićem, Darkom Maletićem pa čak i Nemanjom Bilbijom.

Međutim, prvotimci Borca najozbiljnije upozoravaju da im je egzistencija bukvalno dovedena u pitanje, a da oni nemaju adresu na koju bi se obratili za pomoć.

"Nadamo se da će se konačno naći neko rješenje i da će neko imati razumijevanja da ozbiljno shvati probleme koji su se u Borcu posljednjih godina nagomilali. Mi ipak radimo normalno jer su igrači svjesni da nam je ovo posao od kojeg živimo. Nije to, uostalom, nikada ni bilo pod znakom pitanja", naglasio je kapiten Borca Draško Žarić.

On je podvukao i kako je situacija kod pojedinih fudbalera izuzetno teška i da oni ne pretjeruju kada kažu da se nalaze u ogromnim problemima.

"To što oni govore nije pretjerivanje. Zato smo insistirali da se pronađe neko rješenje kako bi nam se isplatio bar dio dugovanja. Klub nam duguje tri plate, a već stiže i četvrta, januarska. Takođe, nekim igračima nisu isplaćene ni stanarine što ih dodatno opterećuje. Bili smo na sastanku kod predsjednika Ljube Ćubića, ali nažalost nismo naišli na pravo razumijevanje. Tačnije, ne da predsjednik ne želi da nam pomogne, ali ni on trenutno nije u mogućnosti da, kao u nekim pređašnjim situacijama, priskoči u pomoć i bar privremeno ugasi požar", zaključio je Žarić.

Ipak, treninzi se još uvek odvijaju po utvrđenom planu, a strateg Borca Slobodan Starčević ističe ozbiljnost svih prvotimaca.

"I pored svih problema koji nas pritišću, fudbaleri na treningu rade maksimalno ozbiljno i bez pogovora ispunjavaju sve ono što se od njih traži. Raduje me da je sve manje onih koji su na poštedi pa se tako i Milan Stupar priključio normalnim treninzima. Jedino Boris Raspudić zbog problema sa listom noge nije radio dva dana pa će ovih par dana, iz predostrožnosti, raditi odvojeno od ekipe, lakšim intenzitetom. Čekamo i da Branislav Krunić odradi završne ljekarske preglede i ako bude onako kako sada stvari stoje, i on će na pripreme u Makarsku", prenio je Starčević svoje utiske sa treninga.

Nisu samo finansijske neprilike problem koji opterećuje stručni štab Banjalučana. Tu je još i nemogućnost pronalaženja protivnika za odigravanje pripremnih mečeva pa su crveno-plavi primorani da odigravaju interne utakmice podijeljeni u dva tima.

"Trebalo je da danas (subota) odigramo utakmicu sa Slobodom iz Novog Grada, ali je i ona otkazana pa ćemo se opet podijeliti između sebe. A prvu pravu utakmicu trebalo bi da odigramo u srijedu 6. februara u Međugorju, kada će nam rival biti ekipa Sarajeva. Kako smo promijenili termin odlaska u Makarsku, moraćemo ponovo da provjerimo da li na snazi ostaju ranije dogovorene provjere. U svakom slučaju, do utorka i polaska za Makarsku znaćemo tačno protiv koga i kada imamo pripremne mečeve", naglasio je trener Starčević.

(MONDO, foto: Borac-sport, Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC