• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Svima ista šansa

Trener Crvene zvezde zadovoljan prvim dijelom priprema,

 Janković: Svima ista šansa  Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju rano ujutru ponovo lete u Tursku, gdje će obaviti drugu fazu priprema za proljećno dio Superlige.

Trener Aleksandar Janković u subotu je istakao je zadovoljstvo radom igrača tokom prethodnog boravka u Antaliji i smatra da je urađeno sve što je zacrtano.

"Prvi dio priprema je sproveden na predviđen način. Urađeno je sve što je bilo zacrtano i zadovoljan sam zbog toga. Najteža faza je iza nas, a sada nas čeka više utakmica. Svako će na kraju imati istu minutažu i ravnopravnu poziciju za mjesto u timu. Prethodne utakmice su već dale određene odgovore, ali sve se na kraju sabira u meču sa Šahtjorom, 20. februara. To će biti generalna proba i tim koji počne utakmicu, vjerovatno će startovati i u nastavku šampionata", rekao je Janković novinarima na "Marakani".

On je dodao da će stručni štab dobiti novog člana - psihologa Bojanu Jelačić.

"Bojana je već sarađivala sa Crvenom zvezdom. Bila je u stručnom štabu u sezoni 2005/06, kada je trener bio Valter Zenga. Ona je izuzetno uspješna na polju sportske psihologije, što je pokazala u radu sa muškom i ženskom rukometnom reprezentacijom Srbije", istakao je Janković.

Na spisku igrača koji će putovati u Antaliju nalazi se 25 imena, ali će on vjerovatno biti skraćen za Filipa Jankovića poslije saznanja da je mladi fudbaler tražio raskid ugovora.

Igrači koji imaju reprezentativne obaveze ekipi će se pridružiti sa nekoliko dana zakašnjenja, dok će jedna grupa ostati da radi u Beogradu.

Najznačajnija imena u njoj su standardni prvotimci iz jesenjeg dijela sezone - defanzivci Milan Jovanović i Nikola Maksimović. Prvi je suspendovan zbog kršenja klupske discipline, dok se za drugog naknadno saznalo da odavno nije igrač Zvezde, ali pošto mu je propao transfer u Fulam, vratio se na "Marakanu".

I Jovanović i Maksimović imaće priliku da se ponovo nametnu treneru Jankoviću.

"Oni koji ostanu u Beogradu radiće po identičnom programu kao oni u Antaliji. Jako mi je bitno kako će raditi Jovanović i Maksimović i kakav će biti njihov odnos treninzima koji mogu da im budu preporuka za povratak u prvi tim. Kada se vratimo u Beograd ponovo ćemo pričati o njima", objasnio je Janković.

Što se tiče novog defanzivnog veziste crveno-bijelih Luisa Garida, koji će se zbog kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Hondurasa timu priključiti 7. ili 8. februara, Janković kaže da će on kroz treninge polako biti uvođen u rad ekipe.

"Vidjećemo koliko je spreman da momentalno pomogne. U perspektivi je njegov dolazak sigurno dobar potez", dodao je.

Na pitanje da li će biti još nekih dolazaka, Janković smatra da je sve manje vremena za to.

"Prvenstvo se nastavlja 27. februara i sve je manje vremena da dođe neko nov i momentalno se uklopi. Pretenciozno je reći da vam ne trebaju novi igrači, ali ekipa je već četiri nedelje u trenažnom procesu i mnogo se odmaklo od početka priprema".

Inače, Zvezdin trener je podsjetio da će serija Filipa Mladenovića koji je odigrao svaki minut u jesenjem dijelu sezone biti prekinuta, pošto zbog žutih kartona neće moći da igra protiv Javora na "Marakani".

Umjesto njega, kraj lijeve aut linije igraće povratnik Nikola Petković, kojeg u ostalim mečevima Janković planira na mjestu lijevog štopera.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC