• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Debakl Intera!

Posljednjeplasirana Sijena i drugi put ove sezone pobijedila je Inter, ovog puta 3:1 na svom terenu, uz crveni karton Kivua i debi Kuzmanovića.

 SERIJA A: Debakl Intera! Izvor: MONDO

Zdravko Kuzmanović neće po lijepom pamtiti debi u crno-plavom dresu.

U grčevitoj borbi za opstanak, fudbaleri Sijene osvojili su šest od 17 bodova protiv Intera! I drugu pobjedu ove sezone nad "nerazurima", crno-bijeli iz Toskane zabilježili su u burnoj utakmici sa crvenim kartonom, penalom, neregularnim golom, prečkama i promašajima.

Sijena - Inter 3:1 (2:1), pa je tim Andree Stramaćonija tako ostao sa samo jednom pobjedom u posljednjih sedam kola. Najveći Interov rival, Milan, imaće priliku večeras od 20.45 da pobjedom nad Udinezeom prvi put ove sezone stigne sugrađane na tabeli.

A, na tabeli, do daljeg Juventus će imati 12 bodova više od Intera, kojem prijeti nova sezona van mesta koje vode u Evropu, jer je pored Milana i Fiorentina blizu.

Fudbaleri Sijene komadali su "smiješnu" odbranu Intera sa trojicom štopera Andreom Ranokijom, Žuanom Žesusom i Kristijanom Kivuom. Ovaj posljednji napravio je penal u 55. minutu i riješio meč direktnim crvenim kartonom koji je "kaznio" Alesandro Rosina sa bele tačke za konačnih 3:1.

Inter sa igračem manje na terenu i dva gola zaostatka nije imao kako da se vrati u meč. U drugom poluvremenu, umjesto debitanta Ezekijela Skjelota (došao iz Atalante) zaigrao je i hrvatski "vunderkind", Mateo Kovačić, koji je takođe upisao prvi nastup u dresu slavnog kluba.

Niko od trojice Stramaćonijevih debitanata nije se proslavio a novinar "Gazete delo Sport" Kuzmanoviću je dodijelio peticu. Povratnik u reprezentaciju Srbije Dejan Stanković ni ovog puta nije bio na klupi.

Debitant u dresu Sijene, Inosent Emeghara, koji je nedavno došao iz Lorijena, "otvorio" je Samira Handanovića u 21. minutu, ali je samo 60 sekundi kasnije poravnao Antonio Kasano. Sijena je već u 25. minutu došla do novog vođstva preko Alesija Sestua, poslije nove tragične postavke odbrane Intera, koji ove sezone insistira na formaciji 3-4-3, a kako igra - govori i tabela.

Inače, u izvještajima sa meča Sijena - Inter navodi se da je vodeći gol domaćih preko Emeghare postignut iz ofsajda, jer se mladi napadač našao iza leđa odbrane u trenutku pasa Matea Rubina

Lacio se vratio poslije 0:2 i pao u 95. minutu



Inter je propustio priliku da se izjednači na trećem mjestu sa Lacijom, koji je takođe u nedjelju doživio drugi uzastopni poraz.

Lacijali su na "Marasiju" uspjeli da se vrate poslije 0:2, ali su pali u 95. minutu pogotkom Marka Riđonija za tek drugu pobjedu Đenove u devet kola - 3:2 (2:0).

Prije sedam dana, na "Olimpiku", Kjevo je napravio iznenađenje i prekinuo niz od 16 utakmica Lacija bez poraza u svim takmičenjima.

Đenova je povela poslije 16 minuta igre kada je Marko Borijelo, bivši napadač Rome, postigao gol iz voleja sa pet metara, a 2:0 bilo je nešto kasnije kada je Andrea Bertolaći poslao jak i neodbranjiv udarac pored nemoćnog Federika Marketija.

Sve je po tim Vladimira Petkovića postalo još gore kada je Miroslav Klose obnovio povredu skočnog zgoba nešto prije poluvremena, poslije čega se nije vraćao na teren u nastavku. Bez najboljeg strijelca, Lacio je umalo primio treći gol poslije mini-akrobacije Borijela.

Kad "to" nije ušlo u mrežu, dogodio se preokret. Bivši fudbaler Đenove Serđo Flokari izbjegao je ofsajd zamku i "spakovao" polu-volej udarcem loptu pod prečku. Mogao je Lacio i ranije do 2:2, da na golu Đenove nije bilo Sebastijana Freja koji je sjajno zaustavljao pokušaje Senada Lulića i Lorika Cane, dok se Abdulaj Konko prilično obrukao u šansi u kojoj se našao.

Osam minuta prije isteka "regularnih" 90, dosuđen je penal nakon što je Borijelo držao rukama oko vrata Canu, a Stefano Mauri bio je siguran izvođač najstrože kazne za goste, čiji su napori pali u vodu duboko u nadoknadi vremena.

U 94. minutu, navijači domaćih "vidjeli" su pobjedu kada je šutirao Borijelo, ali je Marketi nekako uspio taj udarac da proslijedi u korner. Odatle, lopta je vraćena na peterac, gdje je Riđoni bio najviši u skoku i donio veliko slavlje na "Marasiju".

REZULTATI 23. KOLA:

Kjevo - Juventus 1:2 (0:2)
/Teru 52 - Matri 10, Lihštejner 41/

Palermo - Atalanta 1:2 (0:0)
/Nelson 83 - Karmona 54, Denis 72/

Peskara - Bolonja 2:3 (2:1)
/Vajs 30p, D'Agostino 45p - Dijamanti 34p, Đilardino 50, Kone 66/

Sijena - Inter 3:1 (2:1)
/Emeghara 21, Sestu 25, Rosina 55p - Kasano 22/

Đenova - Lacio 3:2 (2:0)
/Borijelo 16, Bertolaći 22, Rigoni 90+5 - Flokari 58, Mauri 82p/

Fiorentina - Parma 2:0 (1:0)
/Toni 28, Jovetić 50/

Milan - Udineze 2:1 (1:0)
/Baloteli 25, pen 90+3 - Pinci 55/

odigrano u subotu:

Torino - Sampdorija 0:0

Napoli - Katanija 2:0 (2:0)
/Hamšik 31, Kanavaro 44/

odigrano u petak:

Roma - Kaljari 2:4 (1:1)
/Toti 35', Markinjo 93' - Naingolan 3', Goikoičea 46', Sau 53', Pisano 71'/

TABELA: Juventus 52, Napoli 49, Lacio 43, Inter 40, Milan 40, Fiorentina 39, Katanija 35, Roma 34, Udineze 33, Parma 31, Torino 28, Kjevo 28, Atalanta 26, Bolonja 25, Sampdorija 25, Kaljari 24, Đenova 21, Peskara 20, Sijena 17, Palermo 17.

*napomena: zbog učešća u namještanju utakmica Sijena je kažnjena oduzimanjem šest bodova prije starta prvenstva, Atalanti su oduzeta dva, a Torinu i Sampdoriji po jedan bod.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC