• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Kraj Drogbinih snova o trofeju

Nigerija iznenadila Obalu Slonovače i plasirala se u polufinale Afričkog kupa nacija - 2:1 (1:0).

 AKN: Kraj Drogbinih snova o trofeju Izvor: MONDO

Generacija predvođena Didijeom Drogbom propustila je posljednju priliku da sjajne pojedinačne karijere kruniše titulom kontinentalnog prvaka!

U polufinalu AKN protiv Malija igraće selekcija Nigerije, koja se vratila na velika vrata, pošto za prethodno takmičenje 2012. godine nije uspjela ni da se kvalifikuje!

"Super orlovi" su na stadionu Rojal Bafokeng u Rustenburgu poveli zahvaljujući topovskom udarcu Emanuela Emenikea u 43. minutu, koji je na golu "slonova" iznenadio Bubakara Barija.

Izjednačio je Čeik Tiote u 50. minutu, glavom na asistenciju Drogbe, a u nastavku meča nije bilo naročitih prilika i "mirisalo" je da će se pobjednik tražiti u produžecima dva puta po 15 minuta.

Međutim, Sandej Mba u 78. minutu je raspalio po lopti, ona je pogodila u leđa jednog odbrambenog fudbalera i prevarila Barija... 2:1!

Drogba, Žervinjo, Jaja Ture i drugi asovi Obale Slonovače do kraja nisu uspjeli konkretnije da zaprijete Vinsentu Enjeami, tako da će njihovi navijači morati da se pomire sa još jednim razočaranjem.

Ova zemlja trijumfovala je na AKN samo jednom - prilično daleke 1992. godine, dok je u "Drogbinoj eri" igrala finala 2006. i 2012. godine i oba puta bivala poražena na penale!

"Slonovima" je ovo prvi poraz u regularnih 90 minuta još od meča za treće mjesto sa Ganom 2008. Nakon toga su na tri završna turnira AKN odigrali 12 utakmica, dobili osam i remizirali četiri.

Loš dan stigao je u najgorem mogućem trenutku...

Kada se 2015. u Maroku bude igrao naredni AKN, Drogba će imati nepunih 37 godina i gotovo sigurno neće biti dio nacionalnog tima. Možda ni golman Bari, Didije Zokora, Kolo Ture...

Ostaje da se vidi dokle u Južnoj Africi mogu da doguraju drastično podmlađeni Nigerijci, pod vođstvom nekadašnjeg reprezentativca Stivena Kešija.

Oni osim kapitena Džozefa Joboa i golmana Enjeame, nemaju igrača starijeg od 25 godina!

U srijedu od 17 časova očekuje ih okršaj sa Malijem u Durbanu, dok Gana u drugom polufinalu očekuje Togo ili Burkinu Faso.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC