• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Zbog Hrvatske sam došao u FSS

Selektor "orlova" u intervjuu za "Sportske novosti" kaže da je dvomeč sa Hrvatskom glavni razlog zašto je prihvatio poziv Fudbalskog saveza Srbije.

 Mihajlović: Zbog Hrvatske sam došao u FSS Izvor: MONDO

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske sastaće se 22. marta u Zagrebu i 6. septembra u Beogradu u utakmicama Grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Siniša Mihajlović u razgovoru za hrvatske "Sportske novosti", kaže da su upravo ti dueli značajno uticali da prihvati poziv da bude selektor "orlova".

"Jedan od glavnih razloga zašto sam prihvatio ponudu FSS bila je upravo Hrvatska. Ja sam uvijek obožavao da igram protiv Hrvatske. Ne samo zbog iskustva, koja su odlična, već i zbog činjenice da sam uvijek uživao kada izađem na teren, a cijelio stadion ti zviždi, vrijeđa te... Po meni nema ljepših utakmica od takvih. A kada u njima još pobijedite, osjećaj je neponovljiv", smatra Mihajlović.

Mihajlović je kao igrač bio akter utakmice na "Maksimiru" 1999. godine, u kojoj se Srbija remijem 2:2 napravila veliki korak ka kasnijem plasmanu na Evropsko prvenstvo u Holandiji i Belgiji.

To iskustvo, kaže, mnogo mu pomaže u psihološkoj pripremi igrača pred važnu utakmicu u Zagrebu.

"Od početka igrače uvjeravam da im ovo mora biti najdraža utakmica u karijeri. Koliko god je pritisak snažan, a stres skače na maksimum, ako su pravi sportisti onda je ovo jedna od onih utakmica zbog koje i počneš da se baviš fudbalom. Neko je ne dočeka nikada u karijeri, a većina mojih igrača ima priliku da je iskusi već u samom 'proljeću' svojih karijera".

Hrvatska je poslije četiri utakmice druga u grupi sa 10 bodova, koliko ima i vodeća Belgija, dok je Srbija treća sa četiri, koliko ima i Makedonija. Slijede Vels sa tri i Škotska sa dva.

Selektor "orlova", međutim, ne smatra da je trenutno stanje na tabeli pravi pokazatelj kvaliteta.



"Realno gledajući, Hrvatska ima više bodova nego što zaslužuje. Kao što mi imamo manje", ocijenio je Mihajlović, a potom objasnio svoje mišljenje:

"Primjer je naša utakmica sa Belgijom, gdje smo sat vremena igrali odlično, a na kraju smo izgubili. Krenuli smo u Makedoniju, gdje smo objektivno zakazali. Kao i vi, ali mi smo izgubili, a vi ste uzeli svih šest bodova, iako prema prikazanom niste zaslužili nijednom da pobijedite Makedonce. Ipak, vi ste iskusna, rezultatska ekipa koja je sebi usadila pobjedničke navike. Mi to tek moramo".

Na pitanje šta bi moglo da odluči pobjednika narednog duela Srbije i Hrvatske, Mihajlović je istakao - sreću.

"Taktika, psihološka priprema, nadahnuće, sve zajedno, ali i još jedna bitna stvar - sreća. Faktor koji mi do sada nismo imali, a vi ste ga imali na pretek".

Nekadašnji asistent Roberta Manćinija u Interu i bivši trener Bolonje, Katanije i Fiorentine kaže da se ne pribojava nikoga posebno iz hrvatske reprezentacije.

"Ne bojim se nikoga. Poštujem i cijenim, ali nijednog igrača iz Hrvatske ne bih mijenjao za nekog svog".

Tokom bogate igračke karijere Siniša Mihajlović je sarađivao sa mnogim stručnjacima, kaže da je od svakog nekadašnjeg trenera uzeo po nešto.

"Nemam klasičnog uzora. Imao sam pregršt velikih trenera, a od svakog od njih uzeo sam djelić za koji sam procijenio da im je najbolja strana: od Zakeronija taktiku, od Boškova disciplinu, od Eriksona motivaciju... Na sve to dodao sam i nešto svoje. Ipak, uvijek moraš da učiš i da se nadograđuješ. Prošle godine sam sedama dana bio kod Murinja, sedam dana kod Gvardiole, sedam dana kod Klopa... Želio sam da vidim gdje sam".

Mihajlović je još jednom istakao da posao kojim se bavi radi iz ljubavi, a ne zbog novca, kao i da mu menadžeri ne sastavljaju tim.

"U životu imam apsolutno sve što mi treba, dakle, nezavisan sam čovjek kojem nije potrebno da ulazi u tamne sfere posla. Uostalom, jedan od razloga zašto mi je FSS ponudio posao selektora je činjenica da na mene niko ne može da utiče. To je možda uslovljeno nekim stvarima koje su se u reprezentaciji događale u prošlosti... Ja zovem igrače za koje mislim da mogu da odgovore mojim zahtjevima", rekao je Mihajlović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC