• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Čukarički nam "otima" Spalevića

"Kako stvari stoje, biće posla i za prvog potpredsjednika Vlade"!, poručuje predsjednik Radničkog 1923 Milenko Marjanović.

 RADNIČKI: Čukarički nam "otima" Spalevića  Izvor: MONDO

Darko Spalević, najbolji strijelac i kapiten Radničkog 1923, pokušava da ode iz tog kluba.

Bar tako tvrde njegovi šefovi iz Kragujevca.

Fudbaleri Radničkog otputovali su u nedjelju u Antaliju na pripreme, ali se na Aerodromu "Nikola Tesla" nije pojavio i 35-godišnji Spalević.

U klubu kažu da je "pretplatnik nedostupan" i da se iza svega krije "skandal", odnosno "otimanje". Bar je tako u izjavi za "Sportski žurnal" rekao predsjednik Radničkog Milenko Marjanović.

"Nisu čista posla. Fudbalsko podzemlje očito ne miruje, hoće da nam otme Spalevića! Momak je povjerovao mentorima, naprasno se razbolio i prekršio ugovor. Poslije telefonske sjednice Upravnog odbora pokrenuli smo protiv njega disciplinski postupak. Poslao je faksom, doduše, nečitak ljekarski nalaz iz kog se ne vidi ništa. Isključio je telefon", pričao je Marjanović i dodao:

"Njegova adresa iz ugovora je u Raškoj, dole kažu – nepoznata. Predosjećao sam da Spalević neće u Antaliju, jedini nije u klubu ostavio pasoš obećavši da će to učiniti na aerodromu. Neka… Kako stvari stoje, biće posla i za prvog potpredsjednika Vlade - Aleksandra Vučića!"

Marjanović je dodao da ovom izjavom "nije otišao predaleko".

"Čuće se, samo polako. Reč je o kriminalnim radnjama, falsifikatima".

Zamoljen da pojasni, Marjanović je rekao:

"Informisani smo da ide u Čukarički, barem tako Spalević priča po Kragujevcu, kao i da su mu obećali raskid ugovora na štetu kluba. A, ja im poručujem da Radnički nije plitak potok da ga gazi ko hoće, ko stigne. Borimo se za goli život, a hoće da 'kidnapuju' skupo plaćenog igrača. Samo, nije Jankovićeva posljednja na sreću srpskog fudbala. Iako je privatizovao Zajednicu superligaša, kako kaže tako mora i da bude. Pitaju se, valjda, i klubovi nešto", istakao je Marjanović i dodao:

"Podićićemo ovaj slučaj na najviši nivo. Nije Radnički jedini Zajednicom superligaša nezadovoljan klub. Predstoji uskoro godišnja skupština, vidjećemo tad da li je to privatna prčija ili zajednica ovdašnjih klubova. Sve će izaći na vidjelo, polako samo…"

Marjanović za "Žurnal" kaže i da je previše "slučajnosti" u jednom slučaju.

"Sumnja u objektivnost postoji, znate, mnogo je 'slučajnosti'. Počev od iznenadnog Spalevićevog oboljenja, neodlaska u Antaliju. Znači, neko mu je obećao raskid ugovora na štetu Radničkog. I, kako sam maloprije saznao, zakazana je za hitna sjednica Arbitražne komisije Zajednice superligaša, što ne miriše na dobro. Neće se ovako završiti, obećavam".

Sumnjate u neutralnost Arbitražne komisije?

"Sve miriše na ovo što pričam. Komisiji vjerujem, kao i u velike pritiske sa strane. Sačekaćemo odluku i ukoliko ne budemo bili zadovoljni, žalićemo se drugostepenom organu pod kapom FSS", rekao je Marjanović i dodao da je razgovarao kratko sa sekretarom Zajednice superligaša Miodragom "Žućom" Jankovićem.

"Pričali smo sto jedan minut, rekao sam da se mane ćorava posla! Al` džaba, s njim ne vrijedi razgovarati. Čovjek umislio da pušta kišu u Beogradu… Prenebregnuvši činjenicu da svako loše prođe kad pomisli da je mnogo jak. Šta mogu, nek radi svoj posao, mi ćemo svoj i vidjećemo dokle ćemo da stignemo".

On je otkrio i da je Spalević dobio unapred novac za dvije godine ugovora i da mu stoga nije jasno u čemu leži Spalevićevo nezadovoljstvo.

"Zašto nezadovoljnog?! Zato što je dobio novac unaprijed za dvije godine, plaćene doprinose zaključno sa 31. decembrom!? Ili što je kapiten, možda?! Stvar je u tome što neko hoće da napravi lažne papire, lovi u mutnom. Što će teško da prođe, pogotovo što smo jedinstveni u stavu da se borimo, idemo i do UEFA!"

Spalević je u Radnički došao 2010. godine i od tada na 59 utakmica postigao 40 golova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC