• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je 63 miliona evra za Kavanija?!

Pari Sen Žermen i Mančester Siti spremni da na ljeto plate 63 miliona evra, koliko iznosi izlazna klauzula u ugovoru Edinsona Kavanija sa Napolijem.

 Šta je 63 miliona evra za Kavanija?!  Izvor: MONDO

Predsjednik Napolija, koji se drugu sezonu zaredom ozbiljno bori za šampionsku titulu u Italiji sa Juventusom, Aurelio De Laurentis, otkrio je nedavno da je ljetos odbio 50 miliona evra za prvu zvezdu tima, Edinsona Kavanija.

Toliko je bio ponudio Zenit iz Sankt Peterburga prije nego što se odlučio da dovede Hulka za deset miliona evra manje.

Zimus je moglo da se pročita da je sjajni Urugvajac sam odbio mogućnost da pređe u Arsenal, a sada engleski "Daily Mail" navodi da De Laurentis možda neće biti u situaciji da odbije narednu basnosnovnu ponudu koja bude stigla, jer će ona vjerovatno iznositi isto koliko i izlazna klauzula u ugovoru "Matadora".

Naime, Pari Sen Žermen i Mančester Siti, dva kluba sa šeicima na svom čelu, spremna su da plate 63 miliona evra. To je suma kojoj Napoli prema ugovoru ne može da kaže ne, već se onda samo pita igrač.

Kavanije je na "Itihadu" označen kao idealna zamjena za nedavno prodatog Marija Balotelija, poslije čega je menadžer kluba Roberto Manćini ostao samo sa trojicom napadača za drugi dio sezone: Serhiom Aguerom, Edinom Džekom i Karlosom Tevezom.

Na drugoj strani, PSŽ se oslanja na fantastičnog Zlatana Ibrahimovića, ali je on već duboko u 30-im godinama, a prethodna investicija iz Napolija, Ezekijel Laveci, nije se pokazao kao pravo pojačanje za "svece".

U Parizu vjeruju da bi upravo 25-godišnji Kavani bio "ono pravo".

Evo i zašto... Sa svega 25 godina, Kavani je već postigao 142 gola na svim zvaničnim utakmicama koje je igrao, od čega 101 na 199 mečeva za Napoli i prije toga Palermo u Seriji A. Njega krasi nevjerovatna raznovrsnost: 41 gol u kalču dao je desnom, 14 lijevom nogom, 12 glavom, 15 sa penala, itd... Uz to, s obzirom na činjenicu da je klasičan centarfor, Kavani ima i preko 30 asistencija u Seriji A.

Zanimljivo, čak deset puta bio je strijelac gola za Napoli u periodu između 90. minuta i kraja utakmice.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC