• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đuričić: Tempiram formu za "Maksimir"

Reprezentacija Srbije okupila se "na brzinu" na Kipru u namjeri da se dodatno podigne nivo uigranosti, ali i jedinstva, pred utakmicu u Zagrebu.

  Đuričić: Tempiram formu za "Maksimir"  Izvor: MONDO

Koliko će momci koje je pozvao selektor Siniša Mihajlović u tome uspjeti moći će da se nasluti poslije 90 minuta provjere sa domaćinima, Kipranima, protiv kojih će igrati nešto osvježen sastav srpskog tima, a u opticaju će biti i šest izmjena kako bi što više igrača dobilo priliku.

Za sada, ispao je samo Milan Biševac, koji se povrijedio protiv Ajačija i iz Liona javio da nije u situaciji da doputuje.

Srpsku javnost najviše će zanimati kako će se predstaviti debitant u nacionalnom timu, novi napadač Grojter Firta, Nikola Đurđić. Kako se Đurđić osjeća može da nasluti njegov nešto iskusniji kolega iz napada reprezentacije, Filip Đuričić, koji je na istom mjestu debitovao za "orlove" prije godinu dana.

"Prošle godine negdje u ovo vrijeme debitovao sam za reprezentaciju i to baš ovdje protiv Kipra. Fenomenalno osjećanje... Međutim, ne osvrćem se previše, gledam samo unaprijed i očekuje nas možda ne tako atraktivan meč u ovom trenutku, ali izuzetno važan za nas, jer nam je ovo posljednja provjera pred meč sa Hrvatskom i još jedan prilika da se što bolje upoznamo", rekao je napadač Herenvena, koji poručuje da uprkos tome što je Srbija osvojila četiri boda u četiri utakmice - neće odustati dok ima nade.

"Bilo je jako turbulentno. Iskreno, bilo je i mnogo dobrih i loših stvari. Dok postoji i tračak nade, vjerovaćemo da možemo da odemo na Svetsko prvenstvo. Biće jako teško, utakmica protiv Hrvatske biće jedna od odlučujućih. Moramo da damo sve od sebe da bismo otišli dalje".

Otvoreno, Đuričić najavljuje da mu je cilj da krajem marta bude u najboljoj formi i da će tako i trenirati kada se vrati u Herenven.

"Sve sam podredio tome da u martu budem na vrhuncu forme, jer se mi u klubu ne borimo za pozicije koje vode u Evropu, tako da je moja koncentracija na reprezentaciji i daću sve od sebe da opravdam očekivanja selektora, ukoliko me uvrsti u ekipu protiv Hrvatske".

Na pitanje da li će naša mladost biti hendikep u grotlu "Maksimira", Đuričić kaže...

"Imam 21 godinu sada i ne smatram sebe više toliko mladim. Ali, biće jako teška i specifična utakmica zbog naše zajedničke prošlosti. Trebalo bi da uđemo u utakmicu kao i u svaku drugu i da ne razmišljamo previše o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom. Preterano razmišljanje o protivniku moglo bi da donese neke negativne stvari", priča Đuričić.

U reprezentaciju se, poslije transfera iz Štutgarta u Inter, vratio i Zdravko Kuzmanović. Sada ne, ali u Zagrebu izvjesno da, Kuzmanović će u reprezentaciji zaigrati pored povrijeđenog asa Intera Dejana Stankovića, koji je prema riječima selektora najavio povratak u nacionalni tim baš na "Maksimiru", a prvi put od neslavnog kraja kvalifikacija za EURO 2012.

"On je veliki igrač, kapiten, mnogo je dao srpskom fudbalu i uvijek je ostavljao srce na terenu. Mnogo mi je drago što sam saigrač sa njim u Interu, a biće mi drago i kada se vrati među nas u reprezentaciju", rekao je Kuzmanović, koji ima prosto rješenje kako da se "orlovi" vrate u trku za Mundijal, odnosno jedno od prva dva mjesta u grupi.

"Jednostavno. Pobijedimo Hrvatsku i onda smo opet u igri", rekao je Srbin rođen u Švajcarskoj.

TV prenos iz Nikozije još nije potvrđen od strane Javnog servisa, odnosno RTS. Utakmica počinje u srijedu u 17 časova na stadionu "GSP".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC