• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović za MONDO: Teško ćemo do licence!

Potpredsjednik Zvezde priznaje da će klub teško registrovati Nikolu Petkovića i Luisa Garida za proljećni dio šampionata.

 Čović za MONDO: Teško ćemo do licence!  Izvor: MONDO

Postoji realna mogućnost da Crvena zvezda do petka, 8. februara, ne uspije da skupi novac i za deblokadu računa, a potom i isplatu dugovanja prema klubovima i bivšim igračima i trenerima, kojom bi stekla pravo da licencira zimska pojačanja.

Još kraće - postoji realna mogućnost da trener Aleksandar Janković u proljećnom dijelu sezone bude uskraćen za pomoć dvojice novajlija Nikole Petkovića i Luisa Garida.

Ovo u razgovoru za MONDO potvrđuje potpredsjednik crveno-bijelih zadužen za finansije Nebojša Čović.

On je u opširnom intervjuu za naš portal prošle nedelje otkrio da je postigao dogovor sa Borcem iz Čačka o povlačenju mjenice i da je u tom trenutku blokadu računa od 14 miliona evra, zatečenu u novembru prošle godine, sveo na 80 miliona dinara, odnosno nešto više od 700.000 hiljada evra.

Ali, na kratko.

Prema njegovim tvrdnjama, prošlonedjeljni tekst u jednom sportskom dnevnom listu, u kojem je objavljeno da je Crvenoj zvezdi od strane "Gasproma" uplaćeno četiri miliona evra, vratio ga je nekoliko koraka unazad, a sve na četiri dana od isteka roka za registraciju igrača.

Da li ćete uspjeti da skinete blokadu Arbitražne komisije FSS do petka?

"Teško", rekao je Čović.

Zbog čega?

"Zbog toga što mi se pojavila nova blokada izazvana neodgovornim informacijama koje su objavljene u 'Sportskom žurnalu' i sada imamo dodatnu muku. Biće nam jako teško da to sredimo do petka", kaže Čović i dodaje da je nova blokada stigla od "Securitas Inteligence" grupe i da iznosi 23.132.197,16 dinara.

"Radi se o firmi koja je obezbjeđivala naše utakmice u 2010. i 2011. godini i njima ništa nije plaćeno", dodao je Čović, koji se plaši domino efekta.

"Naravno, očekujem da će i drugi da nam vrate blokadu, jer zašto nas ne bi zavitlavali kada se pojave inteligentne informacije o tome da nam je uplaćeno četiri miliona evra, a 'Gasprom' nam nije uplatio ni četiri evra!"

Postoji li izlaz iz ove situacije?

"Vidjećemo, ne bih ništa prejudicirao", nevoljno je završio Čović razgovor za naš portal.

Inače, u ponedjeljak, novi "pojačan" ugovor sa "Gaspromom" parafirao je bivši predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić, koji se povukao sa te funkcije jesenas. On je potpis stavio u kabinetu predsjednika SD Crvena zvezda Petra Škundrića i tako omogućio novom rukovodstvu da nastavi saradnju sa Rusima.

Prema novom ugovoru, Sportskom društvu Crvena zvezda pripalo bi oko 4,5 miliona evra godišnje, a od toga bi četiri miliona išlo fudbalskom klubu, umjesto dosadašnjih 2,2. Prema ugovoru, "Gasprom" novac uplaćuje na račun Sportskog društva, odakle se on prema ugovorenim procentima raspodjeljuje klubovima.

Potpisivanje ovog ugovora, rečeno je MONDU, ne znači i uplata na račun Fudbalskog kluba, već će se to dogoditi kada on bude odblokiran, a sada blokada iznosi više od 100.000.000 dinara. Od tog novca, Crvena zvezda trebalo je da isplati ugovorene rate povjeriocima koji su prvobitno pristali da podignu blokadu, a onda i da se namire bivši treneri, igrači i klubovi iz Superlige, kako bi FSS dozvolio da Petković i Garido budu licencirani za proljećni dio prvenstva.

Čović je u pomenutom intervjuu za MONDO rekao da će po deblokadi računa Crvenoj zvezdi biti potrebno između 500 i 600 hiljada evra da servisira dugove sa dugačkog spiska koji je dostavila Arbitražna komisija FSS.

Na kraju, otkud Lukić kao potpisnik ugovora? Naime, "Gasprom" je sada praktično dužnik Crvene zvezde jer jesenas nije isplaćena rata starog ugovora od 2,2 miliona evra iz više razloga, a jedan je bila i očekivana promjena rukovodstva i turbulentan period u Ljutice Bogdana (sve se to i dogodilo na kraju).

"Gasprom" je čekao konsolidaciju rukovodstva crveno-bijelih kako bi pristao i na pojačavanje ugovora na četiri miliona, ali i na isplatu ranije ugovorene cifre, pa je tako Lukićev potpis bio neophodan retroaktivno u ponedjeljak uveče. Kada račun bude odblokiran, Crvenoj zvezdi će prvo biti uplaćen novac iz perioda oktobar-februar (oko dva miliona evra), pa će tada uslijediti novi sastanci na relaciji klub-sponzor, na kojima će biti dogovorena dinamika isplate novca po novom ugovoru.

Cijeli ovaj zastoj ne bi imao toliko drastične posljedice po Crvenu zvezdu da rok za registraciju Petkovića i Garida ne ističe 8. februara i da njih dvojica, a naročito Petković, nisu neophodni treneru Jankoviću u nastavku prvenstva.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC