• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kovačevićev" Sosijedad igrao dopingovan!?

Bivši predsjednik Real Sosijedada otkrio da je klub šest godina kupovao nelegalne lijekove, namijenjene igračima.

 "Kovačevićev" Sosijedad igrao dopingovan!?  Izvor: MONDO

Ljubitelji fudbala u Srbiji dobro pamte sezonu Primere 2002/03, u kojoj je Real Sosijedad, predvođen srpskim centarforom Darkom Kovačevićem, bio nadomak osvajanja titule šampiona.

Nade momaka sa "Anoete" ugašene su tri kola prije kraja, remijem sa Valensijom na svom terenu, iako su gosti igrali sa igračem manje od 60. minuta.

U sljedećoj, pretposljednjoj utakmici te sezone, poraženi su od Selte 3:2 u Vigu i definitivno se oprostili od titule. Rus Aleksandr Mostovoj dva puta im je ubacio loptu u mrežu i omogućio Realovim "galaktikosima" da podignu vrijedan trofej.

Kovačević je igrao perfektno. U društvu Ćavi Alonsa, Nihata Kavečija, Valerija Karpina, Mikela Aranburua i drugih, postigao je osam pogodaka na 19 utakmica. Sezonu je počeo u Laciju.

Međutim, na uspjehe te generacije Real Sosijedada prethodnih dana bačena je velika mrlja.

Inaki Badiola, predsjednik kluba 2008. godine, priznao je da je po dolasku u San Sebastijan otpustio dva doktora. Tokom detaljne interne istrage utvrđeno je da su pojedini igrači Sosijedada šest godina bili dopingovani i da su iz klupske kase značajna sredstva bila slivana na račun prokazanog ljekara Eufemijana Fuentesa.

Fuentes je pritvoren poslije policijske istrage kojom je utvrđeno da je imao brojne klijente u španskom sportu i da im je prodavao sredstva za doping. Zabranjeno mu je da otkriva imena klijenata van biciklizma, a španski novinari pronašli su spisak "korisnika njegovih usluga", na kome je ime Real Sosijedad označeno kao "rSoc".

Badiola je po dolasku na čelnu funkciju u klubu upoznao dioničare sa činjenicom da su igrači bili dopingovani i da je Fuentes značajno učestvovao u osvajanju drugog mjesta na kraju sezone 2002/03.

"327.000 evra bilo je godinama trošeno po sezoni i uplaćivano na račun Eufemijana Fuentesa. Uključujući i godinu kada je Sosijedad završio drugi. Fuentes je obezbjeđivao lijekove. Kupovali smo ih od njega za 342.000 evra godišnje", rekao je bivši predsjednik člana Primere.

On je optužio svoje prethodnike da su sve znali. Među njima je bio i Hoze Luis Astiazaran, koji je sada predsjednik Upravnog odbora La Lige".

Darko Kovačević je Sosijedad napustio 2007. godine i prešao u Olimpijakos. Karijeru je završio 2009. godine, zbog nasljednih problema sa srcem.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC