• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Na pobjedu!

Iako je selektor BiH Safet Sušić prethodnih dana govorio da rezultat sa Slovencima nije važan, promijenio je mišljenje u Ljubljani.

 Sušić: Na pobjedu! Izvor: MONDO

Pred prijateljski meč sa Slovenijom, održana je konferencija za novinare na kojoj je govorio selektor BiH Safet Sušić.

"Sutra (srijeda 18 h) nas čeka izuzetno zanimljiv meč, koji će, nadam se proći korektno prvo na tribinama, zatim i na terenu i da neće biti nikakvih povreda. Protivnik je dobar, stadion će biti pun, a uz odličan teren imamo sve preduslove da pružimo kvelitetnu fudbalsku predstavu", rekao je Pape, prenosi sarajevski "SC Sport".

Selektor BiH je dodao da je promijenio mišljenje kad je u pitanju rezultat meča sa "zmajčekima".

"Iako sam prije utakmice isticao da je rezultat u drugom planu, kada sam vidio veliko interesovanje za meč, morao sam da promijenim svoje mišljenje i stavove, pa sutra idemo da odigramo što bolje i idemo na pobjedu",
istakao je Sušić.

Selektor BiH u srijedu možda neće moći računati na Tonija Šunjića, čije je nastup zbog lakše povrede upitan i tek nakon konsultacija sa medicinskim timom biće donijeta odluka o njegovom nastupu.

Pape se zatim osvrnuo i na Grčku.

"Ovaj meč u Ljubljani nam služi kao dobra provjera za Grčku, pa iako će biti prisutan veliki broj naših navijača, ne možemo reći da ćemo biti kao kod kuće. Fali tu nekoliko povrijeđenih igrača, a protiv Grčke se nadamo da bi mogli biti kompletni, uz neka dva-tri nova imena u konkurenciji. Ovdje želimo pružiti dobru igru, nastaviti seriju pozitivnih rezultata i pokušati da ne izgubimo", zaključio je Sušić.

"Zmajevi" su odraditi prvi i jedini trening na stadionu "Stožice", gdje će u srijedu s početkom u 18 časova biti odigrana utakmica SLovenija - BiH. Direktan prenos je na sarajevskoj FACE TV.

Sušić na raspolaganju ima 17 igrača, a svi su zdravi i spremni osim mladog Tonija Šunjića, koga će selektor najvjerovatnije da poštedi nastupa jer je najavio da ne želi da rizikuje eventualno pogoršanje povrede.

Prethodno su sa prvobitnog spiska otpali Muhamed Bešić, Sejad Salihović, Ivan Sesar i Josip Kvesić a Pape je naknadno pozvao Edina Višću.

(MONDO, foto: Avaz, Sportsport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC