• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha: Želim igru, pobjeda u drugom planu

Selektoru Srbije pobjeda protiv Kipra nije primarni cilj gostovanja u Nikoziji. Najbitnije je da igrači shvate akcije sa treninga.

 Miha: Želim igru, pobjeda u drugom planu Izvor: MONDO

"Orlovi" će u srijedu, u Nikoziji protiv Kipra, prvi put izaći na terenu 2013!

Ove godine fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju odlučujuće bitke za Mundijal u Brazilu. Pred Sinišom Mihajlovićem i njegovim pulenima je pakleno težak zadatak - stići Hrvate i Belgijance i napasti u kvalifikacionoj Grupi A jedno od prva dva mjesta.

I baraž bi iz ove perspektive bio premija, s obzirom da Hrvatska i Belgija imaju šest bodova više.

Posao je prošloj godini odrađen mimo očekivanja. Loše!

Počelo je dobro, remijem u Glazgovu (0:0) i pobjedom u Novom Sadu protiv Velsa (6:1), ali su porazi od Belgije u Beogradu (0:3) i Makedonije u Skoplju (0:1) spustili "orlove" na zemlju.

Trijumf protiv Čilea na posljednjem okupljanju u 2012. vratio je nadu da srpski nacionalni tim može da uđe u borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Prvi takmičarski ispit biće i najteži.

Možda Hrvatska nije najjača selekcije u Grupi A, ali pobjeda protiv "vječitog rivala" 22. marta u Zagrebu sigurno bi Srbima ulila veliku dozu samopouzdanja pred finiš takmičenja. Poraz, pa i remi značili bi i definitivni oproštaj Srbije od Mundijala.

Mihajlović uoči test duela sa Kiprom, mjesec i po prije odlaska na Maksimir, ističe da rezultat u Nikoziji neće biti u prvom planu.

"Pokušaćemo da pobijedimo, međutim, prije svega bih volio da vidim da su igrači razumjeli moje ideje sa treninga i da su to primjenili na terenu", počeo je Mihajlović.

"Orlovi" na Kipru nisu privukli veliku pažnju tamošnjih ljubitelja fudbala. Stadion GSP sigurno neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta, što u ovom trenutku za srpski tim, po mišljenju selektora, predstavlja otežavajuću okolnost.

"Kipar nije selekcija za potcjenjivanje, ali bi nam, vjerovatno, u ovom trenutku više značilo da smo odigrali meč protiv jakog tima i pred punim stadionom jer nas upravo to očekuje u Zagrebu. Ali, dobro, i iz ovog meča možemo da izađemo bogatiji za neko iskustvo, za zajednički rad, za dogovore, nekoliko sastanaka..."

Mihajlović kaže da u Nikoziji neće moći da se uvjeri u trenutnu formu glavnih igrača u zadnjoj liniji.

"Imamo problem u defanzivi, jer na Kipru ne mogu da igraju igrači koji će biti u timu za utakmicu protiv Hrvatske. Subotić i Maksimović nisu bili na spisku za put u Nikoziju, a proteklog vikenda povrijedio se i Biševac. Zbog toga će na utakmici protiv Kipra štoperski tandem činiti Nastasić i Tomović, a Trajković će tokom utakmice takođe dobiti šansu. Želim da vidim i Kuzmanovića na određenoj poziciji... Đurđić će početi meč, a poslije će šansu vjerovatno dobiti Đorđević, jer ga manje poznajem od Šćepovića".

Selektor je naglasio da ga raduje trenutna forma napadača.

"Iskreno, raduje me činjenica da su kandidati za mjesto u napadu bili efikasni u proteklom periodu. Bilo bi sjajno da me uskoro stave u problem, na one slatke trenerske muke, kome da ukažem povjerenje u startnoj postavi", podvukao je Siniša Mihajlović.

Utakmica između Srbije i Kipra počinje u 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC