• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LICENCE: Drama u Jagodini i Smederevu

Različite reakcije klubova na upozorenje Disciplinske komisije FSS, da je petak posljednji rok da se izmire dugovanja.

 LICENCE: Drama u Jagodini i Smederevu  Izvor: MONDO

Na listi klubova kojima je stavljen "veto" na registraciju igrača dovedenih u zimskom prelaznom roku, našlo se osam superligaša i tri učesnika Prve lige Srbije.

Klubovi imaju dvije opcije - da izmire dugove, ili da se dogovore sa povjeriocima o odlaganju isplate. U suprotnom će uzalud biti kupovine i predstavljanja novih fudbalera. Nijedan od njih neće moći da nastupa u proljećnom dijelu sezone!

Najatraktivnija imena na listi "ozloglašenih" su, svakako, Partizan i Crvena zvezda. Kao što je poznato, "vječitim rivalima" proljetos je bila neophodna pomoć sa vrha države, kao i pomoć Fudbalskog saveza Srbije, da bi dobili licence za nastup u Evropi.

Pouke, očigledno, nisu izvukli.

Iz Humske 1, ipak, mirno reaguju na najnovije upozorenje, dok u Ljutice Bogdana 1a vlada nelagodnija atmosfera, što je u razgovoru za MONDO priznao i potpredsjednik kluba Nebojša Čović.

Prema informacijama "Sportskog žurnala", crno-bijeli duguju 82.000 evra nekadašnjem treneru Aleksandru Stanojeviću, a određenu sumu moraju da plate i Radničkom 1923, zbog štete koju su Grobari nanijeli stadionu "Čika Dača".

Ako izvrše obaveze do 8. februara, trener Vermezović moći će nesmetano da računa na Eliomara, Luku i Kojića.

Zvezdina lista povjerilaca je znatno duža i na njoj se nalaze Borac iz Čačka, Javor, bivši članovi stručnog štaba Đurović i Marović, igrači Binić, Milovanović, obojica Perovića... Sva ta dugovanja "koče" registraciju Petkovića i Garida.

"Zar neko zaista misli da Zvezda neće licencirati igrače koje je dovela? Uvjeren sam da će potpredsjednik Slaviša Kokeza riješiti taj problem i da nećemo dozvoliti da se tako nešto dogodi", prokomentarisao je za "Žurnal" sportski direktor Zoran Stojadinović.

Krajnje zabrinut je predsjednik Jagodine Goran Milanović, koji tvrdi da klub "nema 70.000 evra" i da ne vjeruje da još jednom može da odloži isplatu duga treneru Dodiću, igraču Đilasu i niškom Radničkom.

U sličnom tonu priča i v.d. predsjednika Smedereva, Saša Momić. On apeluje na FSS da "odloži izvršenje obaveza bar do početka prvenstva".

Poseban slučaj predstavlja Rad, koji osporava iznos dugovanja prema bivšem treneru Nebojši Vignjeviću i planira da zaštiti svoje interese na Sportskom arbitražnom sudu u Lozani. Time će "građevinari" automatski odložiti eventualnu zabranu registrovanja igrača.

Svoj dug u međuvremenu je izmirio BSK, dok Sloboda Point obećava da će to uraditi, mada iz Užica napominju da nikakvih problema ne bi ni bilo, da je Crvena zvezda platila obeštećenje za Maksimovića i Kasalicu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC