• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Ne razmišljam šta će biti poslije

Kapiten crno-bijelih iz Antalije poručuje da je usredsređen samo na igračke obaveze.

 Ilić: Ne razmišljam šta će biti poslije  Izvor: MONDO

Kada god se priča o Saši Iliću i ocjenjuje njegov učinak, mora se imati u vidu činjenica da je za prvi tim Partizana debitovao više od 16 godina!

Tek to što je bio igrač reprezentativnog kalibra, a ipak je veći dio karijere proveo u Humskoj 1 i domaćem fudbalu, predstavlja kuriozitet kakav se vjerovatno neće ponoviti u skorije vrijeme.

Dok ove zime odrađuje ko zna koje po redu pripreme, tridesetpetogodišnji kapiten tima kaže da je koncentrisan isključivo na teren i ostvarenje cilja u drugom dijelu sezone. Da li će željena titula biti najljepši mogući povod za oproštaj, ili će na ljeto ponovo prolaziti "pakao" bazičnih priprema na Tari, nije predmet njegovih razmišljanja.

"Ponavljam po ko zna koji put, najbitnije je da sam fizički spreman i zdrav. Ne volim puno da pričam šta će biti u budućnosti. Prioritet mi je da Partizan sačuva vodeću poziciju na tabeli i osvoji novu titulu, a kasnije, vidjećemo", rekao je Ilić izvještaču "Sport Networka" iz Turske.

Još ljetos je bilo priča da će Iliću po završetku sezone biti ponuđena funkcija u klubu, pa je kasnije trener Vladimir Vermezović izjavljivao da će mu Sale biti još potreban na terenu...

"Kada dođe vrijeme, razgovaraću sa ljudima iz kluba, pa ću vidjeti šta dalje. Ovog trenutka sam igrač Partizana i tako se ponašam. Razmišljam kao fudbaler i kako da dođemo do šeste uzastopne titule, a ne šta će biti kada ostavim fudbal", jasan je Saša Ilić.

Vermezović je na aktuelne pripreme poveo nekoliko talentovanih dječaka, rođenih između 1994. i 1996. godine. Oni su, dakle, još bili u pelenama, kada je "Sale kapiten" kao devetnaestogodišnjak dobio povjerenje Ljubiše Tumbakovića, tadašnjeg šefa struke.

Ilić je uvjeren da za budućnost Partizana ne bi trebalo brinuti.

"Osim mene, imamo samo nekoliko momaka preko 25 godina, što znači da smo za evropske uslove izuzetno mlada ekipa. Međutim, većina njih je već osjetila šta znači igrati u Partizanu, a polako se privikavaju i klinci koji su prvi put na pripremama prvog tima".

Marko Živković, Marko Janković, Andrija Živković, Danilo Pantić već dobijaju šansu da pokažu šta znaju na prijateljskim mečevima, a njihov najiskusniji saigrač smatra da je to odlična stvar za njihov razvoj.

"Svaka odigrana utakmica ovdje im mnogo znači. Tako mogu da vide gdje su trenutno i koliko im još nedostaje da bi dostigli nivo za odlazak u ozbiljan inostrani klub".

Upitan šta očekuje od drugog dijela superligaške trke, Ilić je konstatovao da Partizan ima na rasporedu "pet-šest teških gostovanja", da se Crvena zvezda pojačala i da "čeka svoju šansu", ali...

"Dobro radimo, novajlije se privikavaju na Partizanovu filozofiju igre i mislim da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva. Ako se budemo ponašali kao tokom jeseni, titula nam neće izmaći".

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC