• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radomir Antić: Ilić je mozak Partizana

Vermezović zadovoljan kako ekipa Partizana napreduje iz utakmicu u utakmicu. Slijedi opuštanje, pa put u Sloveniju. Antić hvali Sašu Ilića.

 Radomir Antić: Ilić je mozak Partizana Izvor: MONDO

Pobjeda za kraj, pobjeda za samopouzdanje!

Kako je počelo - odlično se završilo.

Partizan je na prve tri kontrolne utakmice na pripremama u Antaliji zabilježio tri vrlo neprijatna poraza. A onda je uslijedilo još pet duela - dva remija i tri pobjede...

Trener crno-bijelih Vladimir Vermezović najavio je da će njegova ekipa igrati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo. Tako je i bilo... Skor je izjednačen pretposljednjeg dana u Turskoj, odnosno u posljednjoj, po mnogima i najjačoj provjeri, protiv Šandonga.

"Utakmica protiv Šandonga je bila najozbiljnija na pripremama u Antaliji. Igrači su preumorni, odigrali smo osam mečeva za 12 dana, ali to smo i htjeli. U naredna dva-tri dana imaćemo lagano opuštanje, a onda imamo finiš priprema u Portorožu, gdje bi trebalo da odigramo dvije utakmice", istakao je poslije meča strateg "parnog valjka".

Posebno ga raduje odnos igrača prema igri na posljednja dva duela.

"Zadovoljan sam odnosom prema igri. Ponašanje je bilo na nivou, nije bilo nijednog incidenta na terenu. Sutra se vraćamo u Beograd, pa je i nervoza daleko manja", objašnjava Vermezović.

U Turskoj su, manje-više, ispunjeni svi zacrtani planovi.

"Naš plan je bio da neki igrači odigraju cijele utakmice, to je, ipak, najbolji trening. Došli smo ovdje da igramo jake utakmice, da iskoristimo prisustvo kvalitetnih timova. U narednom periodu igraćemo samo prvenstvene duele, pa nam ove utakmice dosta znače".

Proradio je i Lazar Marković. Njegovim golom u 37. minutu crno-bijeli su stigli do pobjede. Ipak, Vermezović je povukao mladog napadača sa terena, jer je postojao rizik da obnovi povredu koja mu je u prvom dijelu sezone pravila problem.

"Markec još uvijek ima isti problem koji je imao i jesenas. Zbog toga je izašao na poluvremenu. Drago mi je da je proradio. Opet je propustio priliku u situaciji 'jedan na jedan', ali sam mu rekao da ne razmišlja više o tome, jer je to jedini način da prevaziđe taj problem", rekao je Vermezović.

Trener Šandonga Radomir Antić izdvojio je nekoliko igrača Partizana koji su mu se dopali. Pored golmana Živka Živkovića i Lazara Markovića, kao pokretačku snagu srpskog šampiona izdvojio je Sašu Ilića.

"Partizan je igrao korektno, Saša Ilić je igrač koji i dalje može da odigra utakmicu na pravi način. Podizao je i spuštao ritam, mislim da njegovo prisustvo na terenu i dalje mnogo znači Partizanu i mladim igračima. Ilić je bio taj koji je crno-bijelima nametnuo igru koja im odgovara", zapazio je bivši selektor.

Sam meč između Partizana i njegovog Šandonga mu se dosta dopao.

"Nosim vrlo pozitivne utiske poslije ovog meča. Prava utakmica sa dosta prilika na obje strane. Partizan je imao sreće da završi uspješno jednu vrlo lijepu akciju preko Lazara Markovića. Mi svoje šanse nismo iskoristili, jer je Živković bio fantastičan", zaključio je Antić.

Susret srpskog i kineskog kluba bio je i susret velikih prijatelja. Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković svojevremeno je trenirao Šandong, a sada je na klupi kineskog kluba bivši igrač crno-bijelih.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC