• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brikner vodi Austrijance na SP

Doskorašnji selektor Češke Karel Brikner odustao je od namere da ode u penziju, preuzevši i zvanično reprezentaciju Austrije.

 Brikner vodi Austrijance na SP Izvor: MONDO

Ta ekipa će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi igrati u grupi sa Srbijom, Francuskom, Rumunijom, Litvanijom i Farskim Ostrvima.

Brikner je napustio kormilo Češke nakon lošeg plasmana na EURO 2008, baš kao i njegov prethodnik na austrijskoj klupi Jozef Hikersberger. Iskusni Čeh uveren je da Austrijanci mogu da se plasiraju na Mundijal.

"Gledao sam Austriju protiv Poljske i Hrvatske, ali i na brojnim prijateljskim utakmicama. To je mlad tim, koji ima dovoljno potencijala da se kvalifikuje za Mundijal", rekao je Brikner na zvaničnom predstavljanju u Beču.

On ipak nije mogao da kaže Austrijancima da će sigurno videti Južnu Afriku.

"Videli smo na EP kako jedna propuštena prilika ili greška može da upropasti dobar rezultat. Važno je da postoje strast i želja da se kvalifikujemo, ali naravno, trebaće nam i više od toga".

Iako će u novembru napuniti 68 godina, Brikner je odustao od najavljenog povlačenja iz trenerskog posla.

"Presudilo je to što sam želeo da ostanem u fudbalu. Kada je stigla ponuda austrijskog saveza rado sam je prihvatio".

Brikner je najavio da će dosadašnji asistent Hikersbergera, legendarni Andreas Hercog, ostati u reprezentaciji, ali ne na toj funkciji.

Nije isključena mogućnost da veteran Ivica Vastić nastavi reprezentativnu karijeru, a u austrijskom timu mogao bi da se nađe i defanzivac engleskog Vigana Pol Šarner, koji je zbog svađe sa bivšim selektorom propustio EP.

"Neću nikoga da isključim zbog njegovih godina ili problema u prošlosti. Ako je bilo nesporazuma sa Šarnerom, nadam se da to može da se reši. Problemi mogu i trebaju da se rešavaju", zaključio je Brikner.

Češkog stručnjaka čeka "pakleni debi", 20. avgusta protiv Italije, a 6. septembra će Austrijanci utakmicom protiv Francuske u Beču početi kvalifikacije za Mundijal.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC