• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Bio bih najsretniji da je Zlatan naš!

Napadač Mančester sitija objasnio Izetu Hajroviću svoje viđenje cijele "frke" oko njegovog izbora Švajcarske umjesto Bosne i Hercegovine.

 Džeko: Bio bih najsretniji da je Zlatan naš! Izvor: MONDO

Povodom izjava Izeta Hajrovića u kojima poredi kvalitete Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke, centarfor zmajeva je preko zvaničnog sajta poručio da novopečenim švajcarskim reprezentativcima ne zamjera činjenicu da su se odazvali pozivu Otmara Hitcfelda, već im "zamjera" to što su u svojim ranijim izjavama obećavali dolazak u BiH.

Obojica su u razgovorima sa kapitenom Emirom Spahićem i Edinom Džekom, tvrdila kako svim srcem žele igrati za BiH, a ispostavilo se da su "koketiranjem" sa selekcijom BiH, zapravo otvarali vrata švajcarskog tima.

"Ne mogu da se ne otmem utisku, kako su i Hajrović i Seferović iskoristili interesovanje BiH za njih, kako bi primorali Hicfelda da ih pozove u A tim, jer slučajno ili ne, poziv švajcarskog selektora za njih dvojicu uslijedio je u onom trenutku kada se za njih počeo interesovati FS BiH", izjavio je Džeko.



"Uz to, poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na to da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi u selekciji BiH igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao, jer nas interesuje rezultat. Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu".

Prema njegovim riječima, drugačije se bira klub.

"Kada biraš klub, onda biraš gdje bi ti bilo isplatnije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Miralema Pjanića, Senada Lulića, Mensura Mujdžu, Asmira Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu".

"Svi pobrojani su mogli da izaberu druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu. Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Sada, obojici želim mnogo sreće u Švajcarskoj i što se mene tiče, ova priča je za završena".

Džeko je na kraju poželio švajcarskom dvojcu mnogo sreće i uspjeha.

"Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom",
poručio je Džeko.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC