• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačak pustio mjenicu Zvezdi, Eleno "blokiran"

I u "Slučaju Eleno" ukazao se ogroman ponor između želja i realnosti u kojoj se nalazi Crvena zvezda. Mada, iskazana je i doza neprofesionalizma.

 Čačak pustio mjenicu Zvezdi, Eleno "blokiran" Izvor: MONDO

Buran posljednji dan prelaznog roka u Srbiji na relaciji Čačak-Beograd-Sete Lagoaš.

Crvena zvezda nalazila se, navodno, pred potpisivanjem ugovora sa brazilskim defanzivcem Tijagom Elenom, ali je u petak ujutru rukovodstvo kluba obaviješteno da je čačanski Borac pustio mjenicu u visini od 118.000 evra i da je tako dodatno zakomplikovao ionako gorak život Draganu Džajiću, Nebojši Čoviću, Zoranu Stojadinoviću i Aleksandru Jankoviću.

U novonastaloj situaciji, smanjeni su izgledi i da do ponoći u petak i isteka srpskog zimskog prelaznog roka, Elano postane igrač Crvene zvezde, ali i otežano nastojanje kluba da deblokira račun, a potom isplati dugove do pomjerenog roka od strane FSS, kako bi Nikola Petković i Luis Garido bili licencirani za proljeće.

Zbog čega blokada u "minut do 12", za "Mozzartsport", objašnjava direktor Borca iz Čačka Miki Radić.

"Prethodnih dana boravili smo u Beogradu i pregovorali oko dugovanja. Mislim da nijedan klub na svijetu ne bi toliko popustio i uradio to što smo mi. Prolongirali smo prvu ratu za 4. februar, pa kada ona nije uplaćena iskoristili još 48 sati zakonskog odlaganja. Pošto ni tada nije bilo uplate, mjenicu je pustila banka", otkrio je Radić za "Mozzartsport" i dodao:

"Kada je napravljen novi dogovor povukli smo sve četiri mjenice, platili sve potrebne takse koje nisu male, a zatim dogovorili da prva rata bude 118.000, dok bi preostali dug od skoro pola miliona bio uplaćivan u narednih 12 mjeseci. Ja mislim da to nigdje nema".

Radić dodaje da je Borac pomogao Crvenoj zvezdi na svoju štetu.

"Mi zbog svega toga nismo otišli na pripreme, šta drugo da vam kažem. Svi ti natpisi u novinama u kojima nas napadaju nemaju veze s istinom. Jedino što je tačno jeste da smo i previše učinili kako bismo pomogli. Toliko da smo sada mi u problemu".

Prema njegovim riječima, generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević u četvrtak objasnio mu je da rata nije mogla da bude isplaćena, jer je "izvjesna agencija za obezbjeđivanje utakmica" takođe pustila mjenicu u iznosu od oko 22 miliona dinara.

A, transfer Elena je tek posebna priča.

U "igri gluvih telefona", sportski direktor Crvene zvezde Stojadinović prvo je rekao da bi "bila bajka" dovesti takvog igrača, ali da "je to teško izvodljivo", a potom za "Sportski žurnal" da bi "transfera bilo, ali da je trener Janković procijenio kako mu on nije neophodan, pa je zato sve propalo". Gotovo nevjerovatno, ova izjava uslijedila je gotovo uporedo sa razgovorom MONDA i trenera Jankovića u kojem je on nahvalio ideju da Eleno dođe i rekao da "ima puno povjerenje u procjenu sportskog direktora Stojadinovića, da je to pravi igrač za Crvenu zvezdu".

U svemu tome, (ne zna se kojim povodom) objavljen je i "letter of intent" na navijačkom portalu "Redstarbelgrade" i predstavljen kao "ugovor između Crvene zvezde i Elena", iako se radi samo o "pismo o namjeri" u kojem Crvena zvezda, odnosno Stojadinović, obavještavaju Elenovu menadžersku agenciju da su zainteresovani za njegove usluge i da su za kratkoročnu pozajmicu spremni da plate 120.000 evra.

Navodno je i plata za Elena trebalo da iznosi toliko, što je za nepuna četiri mjeseca koliko je planirano da igra u Zvezdi, višestruko više od plate za koju igraju standardni Zvezdini prvotimci i od nivoa za koji se od dolaska zalagao poslovično štedljivi potpredsjednik zadužen za finansije Nebojša Čović.

Sve ovo svjedoči samo o tome da nova Uprava ne uspijeva da pronađe optimalan model poslovanja, a o harmoniji je suvišno i govoriti.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC