• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan - Inter 1:1, Božović sprečio bruku

Šampion Srbije poveo u 3. minutu golom Bogunovića, a zahvaljujući svom golmanu nije pretrpeo poraz. Izjednačio Zlatinov u 82.

 LŠ: Partizan - Inter 1:1, Božović sprečio bruku Izvor: MONDO

Partizan je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona remizirao sa Interom u Bakuu - 1:1.

S obzriom na igru prikazanu na stadionu "Republika" u glavnom gradu Azerbejdžana, crno-beli mogu da budu presrećni. U drugom poluvremenu, domaćin ih je saterao u mišiju rupu, a što se Partizan rezultatski nije obrukao, zaslužan je samo golman Mladen Božović.

Početak nije nagoveštavao muku za šampiona Srbije. Došao je u vođstvo već u trećem minutu.

Kontranapad je "izvukao" Diara po levom krilu i centrirao, Moreirin šut glavom zaustavio je golman Simeonov, ali je na odbijenu loptu naleteo Bogunović i iz neposredne blizine pogodio mrežu.

Činilo se da će Partizan rutinski odraditi posao. Iz igre bez ritma u prvom poluvremenu izrodila se još samo jedna šansa za goste.

U 29. minutu Moreira je Paunoviću poslao teledirigovanu loptu, iskusni napadač je, iako usamljen na roglju peterca, šutirao preko gola.

Prethodno, Sikimić je u 22. minutu napustio igru zbog povrede zadnje lože, zamenio ga je mladi Miljković, koji je zauzeo mesto desnog beka, a Knežević je "prekomandovan" na štopera.

U 32. minutu Zlatinov je imao otvoren šut sa 12-13 metara, posle akcije Mamadova i Bjelkeviča, ali je tukao pored gola. To je, međutim, bila samo najava onoga što se dešavalo u nastavku.

Crno-beli su u drugom poluvremenu pokazali sve moguće boljke. Zadnja linija je delovala raštimovano, vezni red je ostavljao veliku rupu iako se Moreira povukao na poziciju zadnjeg veznog (?!).

Uz to, nisu uspevali da zadrže loptu u svom posedu, a u napadu usamljeni Diara gotovo da nijednom nije upošljen.

Anemični, bez žara i volje, sa lošim kretanjem, fudbaleri Slaviše Jokanovića izgledali su kao početnici.

Domaćin je od povratka iz svlačionice dodao gas, crno-beli nisu znali šta ih je snašlo. Inter, ekipa ipak skromnog potencijala, ponizila je tim koji se nada plasmanu u Ligu šampiona.

Duvalo je sa svih strana pred golom čudotvorca Božovića, koji se našao pod rafalnom paljbom.

Huseinov je u uvodnim minutima dva puta pobegao odbrani gostiju, ali je šutirao neprecizno.

Sa distance su pucali Imamaliev, Rahimov, Gurbanov i dva puta Memedov, koji se u 71. minutu našao u idelanoj prilici. Ipak, Božović je osujetio njegov pokušaj.

I onda je prevda zadovoljena u 82. minutu. Zlatinov je opalio iz daljine, lopta je zakačila Kneževića i zarila se u mrežu tada nemoćnog golmana Partizana - 1:1.

Inter je mogao i do pobede, koja bi bila apsolutno zaslužena. U poslednjim trenucima utakmice Memedov je izigrao zadnju liniju rivala i uposlio Huseinova, koji se našao u šansi iz kategorije stoprocentnih, ali ga je opet zaustavio Božović.

Na kraju, igrači prvaka Azerbejdžana imaju za čim da žale, a favorizovani crno-beli mogu da pevaju što su "iščupali" remi.

Ipak, do revanša 5. avgusta u Beogradu, imaće nesanicu.

Ako Partizan i prođe u treću rundu kvalifikacija, sa ovakvom igrom nema šta da traži u nastavku takmičenja. Ko god da mu bude protivnik, čije će ime znati u petak.

Inter - Partizan 1:1 (0:1)

STRELCI: 0:1 - Bogunović u 3, 1:1 - Zlatinov u 82. minutu

INTER: Simeonov, Zagorac, Ismailov, Gurbanov, Bjelkevič (33. Imamaliev), Abasov (od 46. Rahimov), Zlatinov, Levin, Petrović, Mamadov, Haga (od 46. Huseinov).

PARTIZAN: M. Božović - Knežević, Đorđević, Sikimić (od 23. Miljković), Obradović - Žuka - Lazić, Moreira, Bogunović (od 86. Čadikovski), Diara, Paunović (od 61. Ljajić).

STADION: nacionalni "Tofik Bahramov" u Bakuu. SUDIJA: Tomaž Mikulski (Poljska). ŽUTI KARTON: Zagorac (Inter), Moreira (Partizan).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC