• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šćepina "bomba" srušila Koper (VIDEO)

Crno-bijeli posljednjeg dana priprema u Sloveniji pobijedili Koper 2:1. Miljković iz trka, Šćepović kao iz topa!

 Šćepina "bomba" srušila Koper (VIDEO) Izvor: MONDO

Još tačno nedjelju dana ostalo je fudbalerima Partizana do početka drugog dijela Superlige Srbije. Sljedećeg utorka neće putovati daleko, na Vizelj parku u Borči dočekuje ih BSK.

Treneru crno-bijelih Vladimiru Vermezović ostalo je dovoljno vremena da definiše startnu postavu i da krene u konačni obračun za odbranu i osvajanje šeste uzastopne titule.

Imao je "parni valjak" dosta provjera ove zime u Turskoj i na zapadu Balkana, posljednju u Sloveniji protiv Kopra. Šampion je uspješno odradio zadatak i pobijedio 2:1. Strijelci za Partizan bili su Aleksandar Miljković u 21. i Marko Šćepović u 72. minutu.

POGLEDAJTE GOLOVE

Na taj način završena je još jedna faza pripremama srpskog šampiona i preostaje još sedam dana rada u Beogradu da se i posljednje kockice sklope u mozaik.

Prema viđenom na stadionu Bonifika nema razloga za nervozu i strepnju. Partizan je bio bolji, pokazao dovoljno za generalnu probu, iako, ruku na srce, ima još dosta prostora za napredak.

Vladimir Stojković počeo je duel među stativama Partizanovog gola. Na bekovskim pozicijama po poluvrijeme su dobili u paru Miljković i Stanković - Pauljević i Lazevski. Štoperski tandem veći dio utakmice činili su posljednje pojačanje Pajović i Ivanov. Prvi igrač ispred zadnje linije bio je Smiljanić, Brašanac je dobio zaduženja na levoj strani sredine terena, Luka desno, a u sredini Saša Ilić. Najistureniji bili su Šćepović i Kojić.

Vermezović za utakmicu sa Slovencima nije računao na povrijeđene Lazara Markovića, Žarka Tomašević i Miloš Ostojić, kao ni na Aleksandra Mitrovića i golmana Živka Živkovića. Njih dvojica se, košarkaškim žargonom rečeno, nisu "skidali".

Partizan je prvi došao do prilike da postigne gol.

Poslije početnog ispitivanja snaga, tandem koji je ove zime stigao iz Rada kreirao je akciju iz koje su crno-bijeli ugrozili gol Kopra. Predrag Luka je centrirao sa lijeve strane, Nemanja Kojić je na trenutak ostao bez čuvara u kaznenom prostoru, ali je lopta išla nešto više, dovoljno da je novi napadač srpskog šampiona ne zahvati onako kako je želio.

Vrlo brzo se i Ivan Ivanov našao u prilici. Fudbaler čija je specijalnost u napadu skok poslije prekida mogao je da pogodi mrežu poslije kornera, ali nije spremno dočekao kiks protivničkog fudbalera.

U 20. minutu "parni valjak" je zasluženo poveo.

Saša Ilić je na sebi svojstven način proigrao Aleksandra Miljkovića, a desni bek Partizana iz punog trka šutirao u bliži ugao - 1:0.



Domaćin je prvu šansu stvorio posle nešto više od pola sata. Bivši igrač kulskog Hajduka Miroslav Čovilo bio je najviši u skoku poslije "slobodnjaka", ali ne i dovoljno precizan da pogodi okvir gola.

Beograđani su mogli da dupliraju prednost već u drugom napadu poslije poluvremena. Odlično se ubacio Branko Pauljević po desnoj strani (zamijenio Miljkovića), lijepo je to vidio Luka, poslao je loptu iza leđa odbrani ka saigraču, ali centaršut Pauljevića uz samu gol liniju nije imao ko da isprati od ostalih fudbalera Partizana.

Koper je mnogo jači otopr pružio u drugo dijelu. U prvom se uglavnom igralo na njegovoj polovini, ali se situacija u nastavku meča promijenila. Imali su nekoliko obećavajućih akcija, a ozbiljno su priprijetili poslije 15-ak minuta igre u drugom poluvremenu, kada je sa ivice šesnaesterca "opalio" Ivica Guberac, ali je šutirao pored gola.

Slovenci su izjednačili preko Danijela Bradaskije.

Pogotku je prethodio kiks skoro kompletne odbrane srpskog tima. Čovilo je uspio da nadvisi Ivanova na 17-18 metara od gola Stojkovića poslije centaršuta sa protivničke polovine, Pajović je više pažnje posvetio igraču za kojeg je bio zadužen, tako da nije ispratio loptu kako treba, dok je Pauljević radio suprotno, a sve to znalački je iskoristio Italijan u dresu Kopra i izjednačio na 1:1.

Samo pet minuta bilo je neriješeno.

Prednost Partizanu vratio je Marko Šćepović prelijepim golom u 72. minutu. Napadač crno-bijelih izveo je slobodan udarac na 20-ak metara od gola i loptu od vrha stative poslao iza leđa golmana.

Generalna proba završeno je uspješno!

PARTIZAN: Stojković - Miljković (od 46' Pauljević), Pajović, Ivanov, Stanković (od 46' Lazevski) - Smiljanić - Ilić, Brašanac (od 73' Babić), Luka (od 73' Leo Silva), Šćepović, Kojić.

Klupa: Petrović, Volkov, Lazevski, Pauljević, Lovre, Babić, Jojić, Aškovski, Ninković, Eliomar, Saša Marković, Marko Živković, Knežević.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC