• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" plaćaju liječenje malom Elvedinu

Edin Džeko, Senijad Ibričić i Sanel Jahić odlučili su da na sebe preuzmu troškove liječenja dječaka Elvedina Deronjića iz Brčkog.

 "Zmajevi" plaćaju liječenje malom Elvedinu Izvor: MONDO

Reprezentativci Bosne i Hercegovine ponovo su pokazali da imaju veliko srce.

Potresna priča o teškoj životnoj sudbini sedmogodišnjeg dječaka Elvedina Deronjića iz Brčkog koji ima tumor u stomaku dotakla je srca svih dobrih ljudi. Mnogi su izrazili želju da pomognu.

Međutim, na sajtu Crvenog krsta Brčko distrikta je objavljeno da će sve dalje humanitarne aktivnosti biti obustavljene, jer će troškove liječenja preuzeti Džeko, Ibričić i Jahić.

"Koristim priliku da se zahvalim svim građanima koji su se uključili u akciji skupljanja novca za liječenje, onima koji su već uplatili novac ili onima koji su bili spremni da pomognu Elvedinu, jer su pokazali da solidarnost ne umire. Takođe, ovim putem molimo sve vas da obustavite sve dalje uplate za pomoć Elvedinu jer su se Crvenom krstu Brčko distrikta BiH, a uz pomoć prijatelja iz fondacije ‘Pomozi.ba’ iz Sarajeva, javili naši provjereni humanisti, reprezentativci Senijad Ibričić, Edin Džeko i Sanel Jahić, koji su izrazili želju da pomognu u liječenju dječaka Elvedina Deronjića", navodi se na sajtu Crvenog krsta Brčko distrikta koji se zahvaljuje humanim reprezentativcima.



Amra Čatović iz fondacije Pomozi.ba, izjavila je sarajevskom portalu Kliks da je njihovu aktivistkinju Zijadu Povlakić kontaktirao Ibričić i izrazio želju da se zajedno sa Džekom i Jahićem priključe akciji.

"Naši reprezentativci snosiće sve troškove liječenja mališana, a Crveni krst Brčko distrikta i ‘Pomozi.ba’ biće u stalnom kontaktu s njima te se zahvaljuju svima koji su se uključili u ovu akciju. Uz pomoć i podršku svih nas nadamo se i molimo njegovom brzom ozdravljenju", izjavila je Čatović.

Dječak je rođen s jednim bubregom dok mu drugi otkazuje. Uz sve to ljekari su mu dijagnostikovali tumor u stomaku, koji bi trebao uskoro biti odstranjen u Beogradu.

Elvedinu su prije nekoliko mjeseci umrle majka i sestra, a živi sa bolesnim ocem u trošnoj kućici.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC