• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Na dobrom smo putu, optimista sam

Trener Partizana prezadovoljan urađenim na cjelokupnim pripremama, radom i pristupom ekipe. "Nemam nijedan razlog da sumnjam".

 Vermezović: Na dobrom smo putu, optimista sam Izvor: MONDO

Partizan je spreman za odbranu titule, spreman je da po šesti put podigne trofej namijenjen prvaku države, da ostavi rivale iza sebe.

Poslije "genealne probe" pred nastavak prvenstva protiv slovenačkog Kopra (2:1), trener Vladimir Vermezović je podvukao crtu i zaključio: "Momcima nijedna zamjerka, vidim da su ozbiljni i motivisani, disaćemo kao jedan".

Poslije mjesec i po dana priprema, najprije na Tari, potom u Antaliji, malo u Beogradu, a potom u Sloveniji, crno-bijeli su, prema riječima šefa stručnog štaba, spremni, "utegnuti" i "našpanovani".

"Generalno gledano, uradili smo dobar posao. Sve što je bilo zacrtano to smo uradili, a pritom nije bilo ni najmanjeg incidenta što je malo nepojmljivo za tako dug period. To je još jedan dokaz da su momci ozbiljno shvatili situaciju u kojoj se nalazimo i to mi daje za pravo da se nadamo dobrim stvarima u proljećnom dijelu", rekao je Vermezović, sumirajući cjelokupne pripreme.

On je rekao da je utakmica protiv slovenačkog Kopra pokazala da je njegov tim na dobrom putu.

"Sve na pripremama je bilo fenomenalno, osim te povrede Miloša Ostojića. U Antaliji smo odigrali osam utakmica u 12 dana, svjesno smo ušli u rizik rezultatskog neuspjeha, ali gurali smo našu priču. I ovom utakmicom smo pokazali da smo na dobrom putu, ekipa je utegnuta, ozbiljna, dobro stoji na terenu", analizira trener crno-bijelih.

Ono čime je Vermezović posebno zadovoljan jeste ponašanje igrača.

"To se prenijelo i na teren i nadam se da će to ostati tako. Rekao sam i igračima da ne bi valjalo da u Beogradu prospemo sve što smo napravili i vjerujem da neće. Vidim da su ozbiljno shvatili tih 15 utakmica i nadam se da će sa istom ozbiljnoščću i motivima ući u i u proljećni dio. Nemam nijedan razlog da sumnjam i veliki sam optimista što se tiče nastavka prvenstva", dodao je on.

Vermezović je prenio ono što je rekao igračima: da se u nastavak prvenstva ulazi kao da crno-bijeli nemaju +6 u odnosu na Crvenu zvezdu.

"Nema bodovne razlike, krećemo iz egala sa svim ekipama u našoj ligi i tako se trudimo da se fokusiramo i naštelujemo i mislim da smo uspjeli u tome. Igrači su dobro 'našpanovani'", upotrebio je Vermezović teniski izraz.

Opisujući atmosferu u ekipi, Vermezović je rekao da mu je zadovoljstvo da radi sa grupom u kojoj nema ljubomore, sujete, zajedljivosti.

"Lijepo je raditi u ovakvom okruženju, bez ijednog problema, tenzija", kaže Vermezović.

Igrači koji su počeli meč protiv Kopra (a sastav možete vidjeti OVDJE) biće onaj koji će istrčati na teren stadiona u Borči protiv BSK-a 27. februara. Sa jednom izmjenom. S obzirom na to da Aleksandar Miljković ima dva meča suspenzije (dobio poslije incidenta u Subotici protiv Spartaka), igraće na mjestu desnog beka igraće Branko Pauljević.

"Na muci se poznaju junaci. Partizanovi igrači treba da nauče da žive pod pristikom", rekao je Vermezović, a potom imao poruku za navijače:

"Navijačima bih bio zahvalan ako bi imali malo više strpljenja ako ne ide baš uvijek kako treba. Nadam se da ćemo svi disati kao jedan, cio klub, sa navijačima. Pred nama je težak period i i mnogo bi nam značila ova titula iz više razloga. Ja nemam problem ako mene budu prozivali, samo da ne diraju igrače".

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC