• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Bajern nagovijestio odlazak Vengera?

Bajern Minhen ubjedljiv na gostovanju u Londonu - 3:1 protiv Arsenala. Porto siguran na "Dragau" protiv Malage - 1:0, a moglo je i više.

 LŠ: Bajern nagovijestio odlazak Vengera?  Izvor: MONDO

Fudbaleri Bajerna i Porta jednom nogom su već zakoračili u četvrtfinale Lige šampiona. Posebno klub iz Minhena, koji je ubjedljivom pobjedom i igrom na "Emiratima" vjerovatno dodatno doprinio otkazu Arsena Vengera, francuskog trenera koji je od 1996. godine na klupi Arsenala.

Iako su "tobdžije" ove godine dva puta doživjele sramotu u kup takmičenjima (poraz od drugoligaša Blekburna u FA kupu i od četvrtoligaša Bredforda u Liga kupu), kada su izvučeni parovi osmine finala Lige šampiona duel sa Bajernom proglašen je jednim od derbija.

Bavarci su to, međutim, brzo uspjeli da demantuju. Samo 21 minut bio im je potreban da postignu dva gola na gostujućem terenu i time naprave krupan korak ka prolazu dalje, odnosno eliminaciji Arsenala, koja bi mogla da znači i otkaz za trenera Arsena Vengera, jer je Francuz već dugo na udaru navijača i medija.

Prvo je pogodio Toni Kros u 7. minutu - snažnim udarcem iz trka sa ivice kaznenog poslije centaršuta Tomasa Milera sa desne strane. Lopta se od zemlje odbila u gol, a pokušaj Pera Mertezakera da izblokira sunarodnika bio je neuspješan...

Na 2:0 povisio je Tomas Miler, kojem se lopta odbila na nogu poslije udarca Van Bujtena glavom i odbrane Vojceha Šćešnija. Prethodno je Kros izveo korner sa desne strane, pred prvu stativu - pravo na glavu Van Bujtenu, ali dobra odbrana Poljaka "pala je u vodu", pošto su odbrambeni igrači Arsenala ostavili Milera potpuno samog. Bio je to njegov četvrti gol u Ligi šampiona ove sezone.

Koliko je Arsenal bio nemoćan u prvom poluvremenu pokazuje podatak da domaći tim nije imao nijedan šut u okvir protivničkog gola.

Šta više, u 45. minutu imali su ogromnu sreću da na odmor ne odu sa ubjedljivijim zaostatkom, pošto je lopta poslije šuta glavom najboljeg strijelca Bajerna ove sezone, Marija Mandžukića, prošla samo nekoliko milimetara pored stative.

Po povratku iz svlačionica domaći tim je zaigrao angažovanije i ofanzivnije, a Podolski je u 55. minutu uspio da postigne svoj četvrti gol u šest mečeva najjačeg klupskog takmičenja ove sezone.

Centarfora Arsenala uz dosta sreće je došao do pogotka, pošto je poslije centaršuta iz kornera nastala prava konfuzija među igračima Bajerna. Gradeći poziciju za skok sudarili su se Mandžukić i Dante, što je zbunilo golmana Nojera koji je krenuo na loptu, pa stao. Sve to iskoristio je Podolski i usamljen sa pet metara smanjio na 1:2.

U 71. minutu Venger je osvježio napad i umjesto Podolskog i Ramzija uveo Žirua i Rosickog. Samo nekoliko trenutaka kasnije Žiru je mogao da se upiše u strijelce, ali je njegv šut iz prve sa sedam-osam metara pogodio "ukopanog" Nojera. Mnogo sreće imao je tada Bajern...

Po nepisanom fudbalskom pravilu, poslije takvih promašaja slijedi kazna, koja je igrače londonskog kluba stigla u 77. minutu.

Najbolji strijelac Bajerna Mario Mandžukić postigao je svoj prvi pogodak u Ligi šampiona, poslije centaršuta kapitena Filipa Lama u 77. minutu i duela sa Bakarijem Sanjom. I napadač Bajerna i defanzivac Arsenala zakačili su loptu koja je otišla u vis i potom pala iza gol linije. Šćešni je prethodno reagovao refleksno i već bio na zemlji, pa nije stigao da ustane i uhvati loptu.

Ipak, i pored dva gola zaostatka igrači i navijači Arsenala ne bi trebalo da klonu duhom pred revanš u Minhenu. Za to je, više od igre Arsenala, zaslužan podatak da su samo dva puta u istoriji Lige šampiona timovi uspjeli da prođu dalje, iako su izgubili prvi meč. Učinili su to Ajaks (1996) i Inter (2011). Oba puta u duelima sa - Bajernom!

ARSENAL: Šćešni, Vermalen, Košćelni, Mertezaker, Sanja, Arteta, Vilšir, Podolski (71. Žiru), Ramzi (71. Rosicki), Kazorla, Volkot.

BAJERN: Nojer, Alaba, Dante, Van Bujten, Lam, Švanštajger, Ćavi Martinez, Riberi (63. Roben), Miler, Kros (73. Luis Gustavo), Mandžukić (79. Gomez).



U drugoj utakmici koja se igrala ovog utorka, Porto je bio dominantan protiv Malage, koja je doživjela prvi poraz u Ligi šampiona.

Portugalci, međutim, imaju za čim da žale, pošto na revanš idu samo sa golom prednosti - 1:0, a imali su čak 16 udaraca ka protivničkom golu, naspram rivalovog jednog pokušaja.

Jedini gol na stadionu "Dragao" postigao je Žoao Mutinjo u 56. minutu, na asistenciju Aleksa Sandra. Pokušao je to dodavanje sa lijeve strane u sredinu da presječe Demikelis, ali je bio "kratak".

PORTO: Helton, Sandro, Mangala, Otamendi, Danilo, Fernando, Gonzales (90+1. Kastro), Mutinjo, Varela (58. Rodrigez), Ismailov (70. Acu), Martinez.

MALAGA: Kabaljero, Antunjes, Velington, Demikelis, Sančez, Itura (78. Kamačo), Tulalan, Isko, Hoakin (63. Portiljo), Santa Kruz, Baptista (78. Pijazon).

REZULTATI OSMINE FINALA

U utorak:

Arsenal - Bajern Minhen 3:1 (0:2), revanš 13. marta
/Kros 7, Miler 21, Mandžukić 77 - Podolski 55/

Porto - Malaga 1:0 (0:0), revanš 13. marta
/Mutinjo 56/

U srijedu:

Galatasaraj - Šalke (20.45), revanš 12. marta
Milan - Barselona (20.45), revnaš 12. marta

Odigrano 12. februara:

Seltik - Juventus 0:3, revanš 6. marta
/Matri 3, Markizio 77, Vučinić 83/

Valensija - Pari Sen Žermen 1:2, revanš 6. marta
/Rami 90 - Laveci 10, Pastore 43/

Odigrano 13. februara:

Šahtjor Donjeck - Borusija Dortmund 2:2, revanš 5. marta
/Srna 31, Daglas Kosta 68 - Levandovski 41, Humels 87/

Real Madrid - Mančester Junajted 1:1, revanš 5. marta
/Ronaldo 30 - Velbek 20/

Žrijeb za četvrtfinale biće obavljen 15. marta, a utakmice ove runde odigrane 2. i 3, odnosno 9. i 10. aprila.

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC