• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povlači se izvršni direktor Junajteda

Dejvid Gil, izvršni direktor "đavola", napustiće funkciju 30. juna. Zamijeniće ga Ed Vudvard.

 Povlači se izvršni direktor Junajteda Izvor: MONDO

Mančester junajted objavio je u srijedu na svom sajtu da će Dejvid Gil (55), izvršni direktor kluba i potpredsjednik Fudbalske asocijacije Engleske, napustiti radno mjesto posljednjeg dana juna.

Na Old Traford došao je 1997. godine, kao finansijski direktor. Poslije tri godine postao je i zamjenik izvršnog direktora. Po odlasku Pitera Kenjona u Čelsi, septembra 2003, stupio je na funkciju koju će predstojećeg ljeta i napustiti. Zvanično - poslije deset godina.

"Bila je velika privilegija služiti Mančester junajtedu 16 divnih godina, od kojih sam posljednjih deset bio izvršni direktor. Radio sam uz najboljeg menadžera u istoriji igre i bio dio kluba koji smatram najboljim u najboljem sportu na svijetu", izjavio je Gil za zvanični klupski sajt.

Klub je nazvao "većim od religije" i podsjetio da je bio dio Junajteda tokom osvajanja triple krune 1999. godine i duple (uključujući i Ligu šampiona), 2008. godine.

Kao predstavnik Fudbalske asocijacije Engleske nominovan je za kandidata na sljedećim izborima za članove Izvršnog komiteta UEFA, zakazanim za maj.

Naslijediće ga Ed Vudvard.

"Oduševljen sam što je Ed prihvatio tu ulogu. Radio sam sa njim više od sedam godina i za to vrijeme stekao je znanje o fudbalu, koje će ga učiniti veoma korisnim u budućnosti", dodao je Gil.

Mančester junajted trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli Premijer lige, sa 12 bodova više od gradskog rivala - Sitija, pa je izvjesno da će istaknuti funkcioner napustiti svoj posao sa titulom šampiona Engleske.

Ujedno, "đavoli" imaju i lijepu priliku za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Prvi okršaj osmine finala sa Real Madridom završili su neporaženi (1:1), a revanš na Old Trafordu zakazan je za 5. mart.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC