• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gol-tehnologija: Da ili ne? (VIDEO)

Da li je gol-tehnologija neophodna fudbalu? FIFA kaže da jeste. Pogledajte nekoliko kontroverznih golova u fudbalskoj istoriji.

 Gol-tehnologija: Da ili ne? (VIDEO) Izvor: MONDO

Tehnologija u fudbalu ima svoje zagovornike i protivnike. Oni koji su "za" smatraju da će se ispraviti nepravde koje su se dešavale u prošlosti, oni koji su protiv kažu da će to dodatno uništiti romantiku u igri koja je obožavana na cijeloj planeti.

Svjetska kuća fudbala (FIFA) je već dala sud i saopštila da će tehnologija za gol-liniju početi da se primjenjuje na Kupu konfederacija ove godine i na Mundijalu naredne. Tehnologija je testirana na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu prošlog decembra.

Evo nekoliko golova koji su ušli u istoriju fudbala kao kontroverzni i kao golovi o kojima se priča i pričaće se, a koji nisu priznati (ili jesu).

- Džef Hurst (Engleska - Njemačka, Svetski kup, 1966. godine). Ovo je sigurno jedan od golova za koji se i dan danas ne može utvrditi da li je bio ili ne. Sudija ga je priznao, a Engleska je tada podigla pehar koji je nosio ime Žila Rimea. Ta prečka stoji na ulazu u stadion Vembli.

POGLEDAJTE

- Frenk Lampard (Engleska - Njemačka, Mundijal u Africi 2010. godine). Nijemci su 44 godine poslije tog gola dobili zadovoljenje. Očigledan gol Lamparda nije priznat, a Nijemci su potom pobijedili Engleze 4:1 i izbacili ih sa Mundijala.

POGLEDAJTE


- Frenk Lampard (Čelsi - Totenhem 2011.). Godinu dana poslije nepriznatog gola u Africi, Lampardu je priznat gol protiv Totenhema, odlučujući u londonskom derbiju. Da li je bio?

POGLEDAJTE


- Marko Dević (Ukrajina - Engleska, EP 2012.). Fudbaler srpskog porijekla koji igra za Ukrajinu dao je gol Englezima na Evropskom prvenstvu, ali sudija Viktor Kasai i njegovi pomoćnici nisu vidjeli da je Džon Teri kasno intervenisao. Englezi su pobijedili 1:0.

POGLEDAJTE

- Huan Mata (Čelsi - Totenhem polufinale FA Kupa 2012.). Opet jedan igrač Čelsija. Sudija Martin Etkinson priznao je gol Špancu, koji je bio, ispostaviće se, krucijalni. Čelsi je potom "ubio" Totenhem - 5:1.

POGLEDAJTE

- Marko van Basten (Zvezda - Milan 1988.). Ovaj gol budi sjećanja. To je bila ona čuvena utakmica po beogradskoj magli. Milan je dao gol, Goran Vasilijević je izbacio iz svog gola, sudija je pokazao da se igra nastavi.

POGLEDAJTE

- Milan protiv Panatinaikosa 2010. godine. Tu je svirano u korist Milana.

POGLEDAJTE

- Klajv Alen (Koventri - Kristal Palas, 1980. godine). Slobodnjak Alena, sudiji se učinilo da je lopta pogodila unutrašnji dio gola...

POGLEDAJTE

- Votford protiv Redinga. Duh gol! Gdje je ovdje sudija vidio da je lopta bila blizu gola!?

POGLEDAJTE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC