• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: "Novi" Katai, nova Vojvodina

Golom Aleksandra Kataija Vojvodina savladala sofijski CSKA u posljednjoj proveri pred nastavak prolećnog dijela sezone.

 PRIPREME: "Novi" Katai, nova Vojvodina  Izvor: MONDO

Izgleda da je Aleksandar Katai konačno "sredio glavu", kako se to kaže, i da će u proljećnom dijelu sezone biti jedan od glavnih aduta Vojvodine.

Katai je riješio utakmicu protiv sofijskog CSKA (1:0) koja je za Vojvodinu bila "generalna proba" pred nastavak prvenstva, ali i pred odlučujuće borbe u Kupu Srbije, u kojem Novosađani žele prvi trofej.

Jedini gol na utakmici koja je u radnom danu odigrana pred 2.000 gledalaca na stadionu "Karađorđe", Vojvodina je postigla u 22. minutu, kada je Katai dobio dubinsku loptu od Vladana Pavlovića. Ofanzivni igrač Vojvodine je prevario svog čuvara i snažnim udarcem iskosa sa desetak metara pogodio mrežu ekipe koju sa klupe vodi Miodrag Ješić.

Prije tog gola, bilo je situacija pred oba golom koja su mogla da rezultiraju pogotkom.

Najprije je Abubakar Oumaru propustio sjajnu šansu u 7. minutu. Katai je oduzeo loptu odbrani CSKA, uposlio Kamerunca čiji je udarac, iskosa sa desne strane, golman Černi izbio u korner.

Sedam minuta kasnije i CSKA je imao veliku priliku. Pogriješio je štoper Igor Đurić, napadač bugarskog tima je izašao sam pred Nemanju Supića, ali je golman Vojvodine izvanredno intervenisao.

Sofijski tim je bio blizu izjednačenja u 50. minutu. Kamburov je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio prečku.

Potom je Abubakar propustio dvije prilike. Najprije je glavom probao na centaršut Kosovića, da bi u narednom napadu, u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom CSKA izašao kao gubitnik.

Nakon što je Đurić poslije kornera, zamalo bio neprecizan, ponovo je Kamerunac imao šansu, opet poslije akcije sa Kosovićem, ali je glavom uputio loptu pored stative.

Sudeći prema sastavu koji je Nebojša Vignjević izveo protiv CSKA, jasno je i u kakvoj će formaciji igrati "lale" na proljeće. Centralni napadač biće Abubakar, iza njega dejstvovaće Katai i Enver Alivodić, uz opciju da tu "uskoči" i Đorđe Šušnjar.

Iako su iz Vojvodine otišli dosadašnji kreatori igre - Almami Moreira i Miroslav Stevanović, kao i napadač Milan Bojović, čini se da je Vignjević uigrao tim koji bi mogao da igra i kreativnije i maštovitije na proljeće.

VOJVODINA: Supić, Vulićević (Deletić), Pavlović, Đurić, Vujačić, Ađuru (Poletanović), Radoja (Mitošević), Vranješ (Kosović), Alivodić (Smiljanić), Katai (Šušnjar), Abubakar (Gaćinović)

CSKA: Černi, Venkov, Bandalovski, Popov, Kračunov, Afini, Ribeiro, Anicent, Čočev, Kamburov, Varela.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC