• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alegri: Tako se igra...

Trener Milana Masimilijano Alegri nije krio oduševljenje poslije pobjede nad Barselonom od 2:0, za koju njemu idu velike, velike zasluge.

 Alegri: Tako se igra...  Izvor: MONDO

Nije izmišljeno mnogo načina da se pobijedi Barselona tokom prethodnih nekoliko godina, a uskoro će i decenija od kada su Katalonci počeli da igraju dominantan napadački fudbal nazvan "tika-taka".

Stoga, bez ikakve namjere da se potcjeni stručnost i taktička mudrost Masimilijana Alegrija, može se konstatovati da je Žoze Murinjo sa Čelsijem, naročito Interom, a povremeno i Realom, pronašao način kako da se suprotstavi Barsi.

Alegri je nešto što očiledno funkcioniše samo unaprijedio, a rezultat? Milan - Barselona 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. U revanšu 12. marta na "Kamp Nou", čini se, "rosonerima" će gol značiti i veliki podvig, prolazak dalje i vraćanje dugova velikom rivalu.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu u defanzivnom smislu. Znali smo da Barselona voli da kontroliše posjed lopte, ali nijednog trenutka nismo izgubili smirenost i koncentraciju. Učinili su naš život teškim u prvom poluvremenu, kada su nam se približavali po bokovima, ali ostali smo fokusirani na zajednički cilj i sada možemo da uživamo u ovoj divnoj noći", rekao je Alegri, koji je ove sezone bio blizu smjene.

Zašto? Milan je do druge faze Lige šampiona stigao sa jednim postignutim golom na "San Siru" i dva osvojena boda u mečevima sa Anderlehtom, Zenitom i Malagom. U Seriji A bio je na sredini tabele, ali... U posljednje vrijeme ovaj tim dobija i glavu i rep.

Konkretno - ove večeri bio je bolji od možda i najboljeg na kontinentu.

"Znali smo da ćemo imati loptu u posjedu svega 35 odsto vremena i da ćemo morati da budemo efikasni u završnici, jer nećemo imati mnogo prilika. Uplašio sam se malo kada smo pet ili šest puta pogriješili u posljednjem potezu pred njihovim golom, ali i poslije toga momci su nastavili pozitivno da razmišljaju, otjerali su ih od našeg šesnaesterca i na kraju postigli golove. Tako se igra! Moji igrači su zaslužili ovo veče, kao i klub, kao i predsjednik..."

Ipak...

"Ovaj rezultat ne znači da smo prošli dalje, moraćemo sa pozitivnim stavom da izađemo na 'Kamp Nou'. Drugačije je kada igrate protiv Barselone u Španiji, gdje oni bez obzira na sve uvijek uspijevaju da sprovedu svoju igru u djelo. Kako bi se dobile ovakve utakmice svako mora da se žrtvuje do krajnjih granica i potom nastavi da radi naporno. Cilj će biti i u Barseloni da budu daleko od našeg penala".

Već za vikend, Milan očekuje veliki gradski derbi sa Interom, koji polako posrće, dok se "rosoneri" dižu, pa je došlo i do rokade na tabeli Serije A.

"Moramo da ostanemo relaksirani. Pobijedili smo u važnoj utakmici protiv Barselone, a vjerujem da to niko drugi osim nas nije vjerovao da možemo. Imamo tri dana da napunimo baterije i spremimo se za derbi. Vidim da će moj tim odigrati tu utakmicu u dobroj formi", optimista je Alegri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC