• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabri Šalke prepao Galatu

Nijemci srećni poslije remija u Istanbulu, Turci se ne predaju i najavljuju pobjedu u Gelzenkirhenu.

 Hrabri Šalke prepao Galatu  Izvor: MONDO

Galatasaraj je najavljivao ofanzivu od prvog minuta protiv Šalkea, domaći navijači obećali pakao na Ali Sami Jenu protiv njemačkog predstavnika...

Tako je i bilo, ali su Nijemci ostali hladni i hrabri!

Jens Keler i njegovi puleni imali su odgovor na pritisak koji ih je dočekao u Istanbul. Sačekali su da se domaćin isprazni, a onda napali iz svog raspoloživog oružja. Cijena čekanja je bio je primljen gol u 12. minutu.

Ali, to im se isplatilo

Šalke ima pozitivan rezultat, remi sa postignutim golom u gostima - 1:1. Sve što mora da uradi u revanšu je da sačuva svoju mrežu. Međutim, taj posao neće biti lak, jer će sa druge strane ponovo da prijeti Didije Drogba i vrlo opasni sedmostruki strelac ove sezone u Ligi šampiona Burak Jilmaz.

Junak tima iz Gelzenkirhena Džermejn Džons svjestan je da je njegova ekipa odradila veliki posao u Turskoj. On ipak upozorava da u Njemačkoj moraju još bolje.

"Bili smo veoma motivisani i na kraju zadovoljni napuštamo Istanbul. Znali smo šta nas čeka i koliko će da bude teška prva utakmica. Praktično smo pomogli Galati da postigne prvi gol i takve greške moramo da izbjegnemo u budućnosti, jer mogu skupo da nas koštaju", rekao je strijelac veoma vrijednog gola za Šalke.

Džons kaže da se Galata uplašila hrabrosti koju su Nijemci ispoljili na Bosforu.

"Fudbalere Galate je prepala naša hrabrost koju smo pokazali u Istanbulu".

I Klas Jan Huntelar bio je vrlo zadovoljan poslije remija sa turskim klubom.

"Poslije gola držali smo ih pod velikim pritiskom i to smo dobro radili. Primili smo gol iz naše greške, ali smo zadovoljni rezultatom, koji može da nam donese plasman u četvrtfinale. Igrali smo dobro", naveo je Huntelar.

Sa druge strane, Turci su bili razočarani. Poslije rano stečenog vođstva mogli su da prelome utakmicu već u prvih 15 minuta. Prilike su imali i pred kraj meča, ali lopta nije htjela u gol.

"Formula za pobjedu je vrlo jednostavna - moraš da iskoristiš prilike. U Njemačkoj moramo da idemo na pobjedu, a to će da bude vrlo teško", jasan je bio Marokanac Nordin Amrabat.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC