• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrzino kolo: FIFA u klin, klubovi u ploču

Komitet za status fudbalera odlučio, klubovi će sada da se žale i tako "kupe vreme".

 Vrzino kolo: FIFA u klin, klubovi u ploču Izvor: MONDO

Dan kasnije od prvobitno predviđenog termina, FIFA je u sredu presudila - sve igrače rođene posle 1. januara 1985. godine klubovi moraju da puste na Olimpijske igre.

Sudija iz Komiteta za status fudbalera je odlučio, sada su na potezu klubovi, koji imaju pravo žalbe Arbitražnom sportskom sudu u Švajcarskoj.

Problem je nastao zbog Barselone, Nanta i nemačkih klubova.

Katalonci ne puštaju Mesija da igra za Argentinu, Šalke i Verder su protiv učešća Rafinje i Diega za olimpijsku selekciju Brazila, a najveći problem ima selektor Srbije Miroslav Đukić čijem pozivu se nisu odazvala četvorica - Babović, Đorđević (Nant), Kačar (Herta) i Tošić (Verder).

Vrzino kolo se tako nastavlja. Klubovi će se žaliti i "kupiti vreme", a postupak će se verovatno odužiti do te mere da će posle donošenja konačne odluke biti kasno da se srpski igrači priključe reprezentaciji.

Ponovo je u praksi dokazana moć velikih klubova naspam saveza malih zemalja kakva je Srbija. Klubovi su na pragu da "isteraju" svoje iako su još 23. jula svi dobili dopise iz FIFA u kojima im je naređeno da puste igrače.

Koplja se i dalje lome oko Mesija. Čelnici Barselone pokušavaju da pronađu kompromis sa Fudbalskim savezom Argentine i da on odigra samo polovinu turnira u Kini kako bi katalonskom klubu bio na raspolaganju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Najizvesnija je situacija kod Brazilaca. Uprkos pretnjama iz klubova, Diego i Rafinja su na pripremama olimpijske selekcije. Kakve će sankcije snositi kad se vrate, za sada je neizvesno.

Verder i Šalke nemaju zakonsko pravo da ih kazne, ali će nesumnjivo pronaći način da im se "osvete".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC