• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Моže li Barsa u četvrtfinale LŠ?

Prvi duel Milana i Barselone dokazao je da "roso-neri" znaju sa Kataloncima i da su prerano otpisani.

 Моže li Barsa u četvrtfinale LŠ?  Izvor: MONDO

Duel evropskih giganata u srijedu uveče na San Siru bio je jedna od utakmica po kojoj će ova sezona biti upamćena.

Milan - Barselona 2:0.

Ekipa osporavanog Masimilijana Alegrija opravdala je renome kluba i predstavila svoju novu generaciju u punom sjaju. Bez greške je odigrala cijeli meč i apsolutno zasluženo oborila lidera Primere na koljena.

Đordi Roura, pomoćni trener Tita Viljanove, priznao je da nije očekivao toliko problema u Milanu.

"Nismo uspijevali da ostvarimo 'dubinu' u igri i da pronađemo gol. Očigledno je da to nije bio jedan od naših najbolje odigranih mečeva", izjavio je vršilac dužnosti šefa struke u odsustvu bolesnog Viljanove.

Razlog za zabrinutost imaju svi u Barseloni. Nisu sačuvali mrežu nijednom u prethodnih deset mečeva, a rezultatom 2:0 nisu izgubili u Ligi šampiona od 2004. godine i duela sa Šahtjorom.

Još zanimljiviji je podatak da Katalonci nikada nisu eliminisali suparnika poslije poraza 0:2 u prvom meču. Tri puta jesu nadoknadili tri gola zaostatka, ali nijednom dva.

"Znali smo koliko će biti teško na San Siru. Branili su se svim snagama, veoma disciplinovano. Ponavljam, nismo pronašli našu 'dubinu'. Revanš će biti težak. Trebalo bi da nadoknadimo dva gola zaostatka, ali imamo samopouzdanja, vjerujemo u naše igrače i naš stadion. Biće potpuno druga priča. Vjerujemo da možemo da okrenemo stvari", dodao je Roura.

Kapiten Milana Masimo Ambrosini uživao je u srijedu uveče, ali nije "gubio glavu". Opomenuo je navijače i saigrače da bi otpisivanje Barselone poslije prve utakmice bila "ogromna greška".

"To je bio meč koji smo morali da odigramo defanzivno. Bili smo veoma oprezni i dozvolili Barseloni malo prostora. Međutim, ovo je tek prvo poluvreme. Odlazak u Španiju sa idejom da smo nešto uradili bio bi velika greška", rekao je iskusni zadnji vezni.

Jedan od simbola "roso-nera" predvodio je tim u svakom smislu i dao nemjerljiv doprinos istorijskoj pobjedi nad starim rivalom. Uprkos sumnjama, igrači koje je izveo na teren dokazali su da su talentovani i spremni za velika djela.

"Ostvarili smo veliki uspjeh, ali zaista moramo da uzmemo u obzir čitavih 180 minuta. Uživaćemo u ovoj večeri, a potom razmišljati o derbiju sa Interom" , dodao je Ambrosini i podvukao:

"Jasno je da bismo imali značajno manje šanse da smo izgubili 0:3. Ovako je prirodno da imamo čemu da se nadamo".

Revanš Barselone i Milana zakazan je za 12. mart.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC