• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Krećemo od nule

Trener Partizana kaže da će njegova ekipa u nastavak prvenstva ući kao da nema šest bodova prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.

 Vermezović: Krećemo od nule  Izvor: MONDO

Proljećni dio sezone se približio.

Poslije Tare, Antalije i Portoroža, fudbaleri Partizana u četvrtak su ponovo trenirali u Beogradu, gdje su ih sačekali hladno vrijeme i snijeg.

Loši vremenski uslovi, međutim, ne brinu trenera Vladimira Vermezovića, koji je rekao da je ekipa sto odsto spremna za nastavak takmičenja.

Prvi proljećni izazov crno-bijeli imaće u utorak, 26. februara, u 13.00  na terenu u Borči. Rival će im biti trinaestoplasirani BSK.

Lider prvenstva trku za šestu uzastopnu titulu nastavlja sa šest bodova prednosti u odnosu na "vječitog rivala" Crvenu zvezdu, ali je Vermezović upozorio igrače da i pored solidne bodovne zalihe ne smiju da se opuste.

"Pripreme su bile vrlo zanimljive, nismo se nigdje puno zadržavali, tako da nije bilo prevelike nervoze, sem te povrede Ostojića", sumirao je utiske šef stručnog štaba.

Miloš Ostojić je imao povredu tetive, ali je u četvrtak trenirao sa saigračima, dok će se dan kasnije ekipi ponovo priključiti Aleksandar Mitrović. Jedino je neizvjesno kada će se u tim vratiti Lazar Marković.

"Partizan je uvijek jak, bez obzira ko je otišao, a ko je došao. Sve se radi planski. Imamo po dva igrača za svako mjesto u timu i konkurencija je veoma jaka, to će podići kvalitet", smatra Vermezović.

On je naglasio da igrači moraju da budu maksimalno koncentrisani od i tokom proljeća.

"Ponašaćemo se kao da krećemo od nule, nećemo računati ovih šest bodova prednosti da ne bude 'lako ćemo'. Trudićemo se da u glavama budemo tako našpanovani, kao da nemamo prednost".

Odbrana Partizana u utorak bi trebalo da pretrpi određene promjene u odnosu na jesenji dio sezone.

Postoji mogućnost da u zadnjoj liniji od standardnih igrača počne samo Ivan Ivanov, a trener Vladimir Vermezović najavio je Vojislava Stankovića uz lijevu aut-liniju. Uloga desnog štopera mogla bi da pripadne Tomislavu Pajoviću, a otvoreno je pitanje desnog beka, gdje konkurišu Marko Živković, Aleksandar Miljković i Branko Pauljević.

"Kako stvari sada stoje, Voja Stanković najvjerovatnije će da počene na mjestu lijevog beka protiv BSK Borče. Pajović vrlo dobro poznaje filozofiju Partizana i neće mu biti teško da se uklopi. Iskusan je i brzo će naći zajednički jezik sa Ivanovim. Tu je Pauljević koji je već na treninzima radio sa štoperskim parom. Mislim da odbrana Partizana neće biti ništa slabija nego u prethodnom dijelu sezone", ocijenio je Vermezović.

Trener crno-bijelih je dodao da je iskusni Milan Smiljanić odlično iskoristio šansu i da bi u nastavku sezone mogao da ima veću minutažu na terenu.

"Lola je na pravi način iskoristio svoju šansu u završnici jeseni i tokom priprema. Sto odsto je spreman za nastavak".

Za one koji ne budu puno igrali, Vermezović je smislio dodatan program.

"Trudićemo se da u toku svake nedjelje organizujemo po jednu prijateljsku utakmicu kako bi oni koji nisu igrali za vikend ili su imali manju minutažu bili u takmičarskoj formi".

(V. S. - J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC